«Несмак щодо зовнішньої реклами» – тернополянка пропонує покращити зовнішній вигляд міста

Опубліковано:
10 Вересня, 2022 о 18:39

Тернополянка Анастасія Братків пропонує покращити зовнішній вигляд міста, який, на її думку, псують деякі вивіски. Жінка зареєструвала петицію у міській раді.

Зокрема, у документі авторка зазначає: 



«Я створила цю петицію, щоб звернути увагу влади нашого міста на питання-проблему, яку необхідно вирішити в м. Тернопіль.
А саме розглянути підхід до візуального впорядкування та формування естетики зовнішнього вигляду міста.
У нашому місті, у різних його частинах, зокрема в історичних районах спостерігається несмак щодо зовнішньої реклами: яскраві вивіски, спотикачки, гучні білборди, рекламні острівки на центральних вулицях, плакати, сітілайти….і т.д.
Є загальновідомий досвід різних країн та міст України, зокрема:
наприклад, в липні 2011 року виконавчим комітетом Львівської міської ради було прийнято рішення «Про затвердження порядку встановлення вивісок у місті Львів». У документі вказано основні вимоги до розміщення рекламних вивісок, пропозиції щодо їх зовнішнього вигляду, а також детально прописано всі процедури монтажу фасадних конструкцій, доповнено ілюстраціями. Також в документі прописані матеріали, з яких заохочується виготовлення вивісок. Зокрема: кераміка, метал, камінь, скло, цінні породи дерева, смальта. Величезна увага приділяється шрифту, стилістиці, кольору і формі, які повинні гармонійно поєднуватися з елементами фасаду, на якому вони розміщуються. Тернополяни, давайте зробимо наше місто привабливішим в аспекті зовнішньої реклами. Приберемо візуальний шум і добавимо естетики»,
– пише у петиції Анастасія.

https://petition.e-dem.ua/ternopil/Petition/View/1415

Нагадаємо, щоб цю петицію розглянули у міській раді, за 30 днів вона має зібрати 300 голосів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: