Чотківській лікарні передали холтер-монітор для сучасної діагностики серця

Опубліковано:
9 Вересня, 2022 о 08:54

Чотківській лікарні передали холтер-монітор для сучасної діагностики серця. Цей прилад подарували представники делегації із міста-побратима Талсі, які приїжджали на відзначення 500-річчя Чорткова.

Про це розповіли у Чортківській міській раді. 



«Це апарат добового моніторингу електрокардіограми орієнтовною вартістю понад 1500 євро. На сьогодні це один із найважливіших та найбільш дієвих способів діагностики порушень серцевого ритму. Звичайно електрокардіограма має доступ лише до миттєвих даних, тобто фактичної роботи серця в момент зчитування. ЕКГ відстежує процеси, що відбуваються в серці протягом 5-30 секунд у стані спокою. Натомість холтер-монітор отримує дані про роботу серця протягом доби чи іншого проміжку часу. Він невеликого розміру, тож його кріплять на грудній клітці і пацієнт фактично не відчуває дискомфорту. Таким чином, знімаючи дані електрокардіограми протягом доби, можна підвищити чутливість в діагностиці ритму і провідності серця, а також інших серцевих порушень. Холтерівський моніторинг ЕКГ дозволяє зробити точні виміри, виявити найменші відхилення від нормальних показників», – кажуть у міськраді.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #500-річчя Чорткова
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: