Виставка «СУВОЇ» у «Львіварні» об’єднує минуле і сучасне мистецтво

Опубліковано:
27 Січня, 2022

До кінця лютого в музейно-культурному комплексі «Львіварня» проходить персональна виставка талановитої луцької художниці Катерини Ганейчук. Експозиція називається «Сувої». На ній представлено як відомі, так і нові роботи майстрині у стилі сучасного українського мистецтва. 

Катерина Ганейчук вміло поєднує сучасні тенденції і творче надбання наших предків, використовуючи їхні методи розпису. Виставка «Сувої» складається із полотен, розписаних за допомогою стародавньої національної техніки — вибійки. Катерина Ганейчук працює з нею близько восьми років. Цікаво, що вона створює візерунки саме картоплею. Вирізає з неї певний орнамент, розфарбовує і залишає ним відбиток на полотні — лише на домотканому. У роботі художниця орієнтується на концептуалізм та автентичність.

null

Фото з мережі Інтернет

 

Читайте також

Carlsberg Ukraine у топ-50 кращих роботодавців – рейтинг Forbes
Компанія Carlsberg Ukraine стала фіналістом конкурсу Partnership for Sustainability Award 2021 за спільний проєкт із AB InBev Efes Україна
Компанія Carlsberg Ukraine потрапила до рейтингу найкращих роботодавців України 2021


«Мені подобається, коли я беру в руки сувій домотканого полотна. Його міліметр за міліметром вручну ткала жінка, вона працювала з ним місяцями. Домашнє полотно неможливо випустити з рук, його хочеться прикладати, тримати, нюхати»
, – розповідає художниця.

Готовий сувій занурюється у річку. За словами майстрині, так вона ніби оживляє його і випускає до людей – у формі екологічно чистого мистецтва і з повагою до надбання пращурів.

Мистецько-культурний комплекс «Львіварня» компанії Carlsberg Ukraine є відомою артплатформою для культурного розвитку міста, яка завжди підтримує яскравих українських митців та допомагає світу побачити їхні роботи. 

null

Фото з мережі Інтернет

Музей чекає на відвідувачів щодня за адресою вул. Клепарівська, 18. Режим роботи: 10:00–19:00. Вхід дозволено після пред’явлення діючого сертифіката про вакцинацію, негативного результату ПЛР-тесту або сертифіката про одужання від коронавірусу.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Carlsberg Ukraine, #Виставка «СУВОЇ», #Львіварня, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: