Де тернополяни зможуть отримати паспорти вакцинації?

Опубліковано:
27 Травня, 2021

Тернополяни, яким роблять щеплення від коронавірусу все частіше цікавляться питанням про те, де їм отримати документи про проведення відповідної вакцинації.

За словами заступника міністра охорони здоров’я Ярослава Кучера, Україна і Європейський Союз досягли політичної згоди про взаємне визнання COVID-паспортів. Їх українці зможуть отримати в пунтках щеплень (у паперовому вигляді) або в додатку “Дія”.

“Ми працюємо над сертифікатом, який буде вивантажуватися або в паперовому вигляді там, де вам зробили щеплення, або через додаток „Дія“, це буде окремий документ, який з’явиться, і там буде вся необхідна інформація. І ми налагодимо обмін з ЄС. Але потрібно розуміти, що це робиться не тільки під туристичні поїздки, ми чітко знаємо, скільки в країні видано закордонних паспортів”, — сказав Ярослав Кучер в ефірі одного з українських телеканалів.

Посадовець також зауважив, що це буде документ з відповідним кодом, який зможуть перевірити компетентні служби, зокрема і в аеропортах країн ЄС, якщо їм буде потрібно. Вся інформація зберігається в системі E-Health, вона звідти вивантажується, робота буде набагато полегшена.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вакцинація, #коронавірус, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #паспорт, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: