У Києві від агресивної форми ботулізму 27 травня померла 47-річна жінка. Про це повідомила керівник прес-служби департаменту охорони здоров’я КМДА Наталя Вишневська, – передає УНІАН.

За її словами, симптоми захворювання з’явилися після вживання риби, яку родина жінки в’ялила самостійно. «Жінка померла позавчора. Вранці відчула симптоми. В обід її госпіталізували до Олександрівської лікарні, відділення інфекційної реанімації. Форма швидкоплинна і агресивна», – сказала Вишневська.

Нагадаємо, гендиректор «Центру громадського здоров’я МОЗ» Володимир Курпіта сказав, що в Україні наразі немає сироватки від ботулізму. Зокрема, за його словами, в Україні повністю відсутня можливість власного виробництва сироваток від ботулізму. За його словами, в 2018 році МОЗ вперше скерував частину коштів, які закладені у державному бюджеті на ліки, на купівлю сироваток. На це буде витрачено понад 40 мільйонів гривень.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #ботулізм, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #смерть, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Сергій Гаріян
20:10, 20 Травня, 2024

Лікар Сергій Гаріян: «З початку війни ми прооперували майже десять тисяч військових»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: