Нещасний випадок ставс 1 травня близько 17 години в селі Годів на Зборівщині. 52-річна місцева жителька працювала на земельнй ділянці неподалік власного помешканння, коли раптово розпочалася гроза.  Розряд блискавки влучив їй просто у голову.  Жінку. Яка лежала на полі, помітила сусідка. Вона викликала швидку, та потерпіла була вже мертвою.

У поліції попеджають, що громовиця зазвичай б’є у найвищу точку на своєму шляху. Самотня людина у полі чи на пагорбі – це і є та найвища точка. Сховатись можна в будь-якому заглибленні: канавці, улоговинці, сядьте навпочіпки та нахиліть голову. Не можна ховатися під високі дерева, особливо поодинокі. Від грози не можна бігти. Ідіть до сховища повільно, схилившись якомога нижче, а краще – навприсядки. Небезпечними можуть бути й металеві предмети, тож не варто бути поряд із ними. Не можна розмовляти під час грози по мобільному телефону. Найкраще у цей час його повністю вимикати.

За матеріалами відділу комунікації поліції Тернопільської області.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #блискавка, #вбила, #жінка, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: