Чотири місяці поспіль Максим Черніков не підводиться з ліжка. Семикласнику зламали хребет його ж однолітки. Боліло всюди: в серці, у грудях, практично не відчував ніг. 

Він змушений був терпіти роки цькувань, а тепер дитину очікує тривала реабілітація, успішний результат якої не може гарантувати ніхто.



“За шість хвилин скалічили життя моїй дитині”, – бідкається мати школяра Ганна Чернікова.

Сталося це на початку грудня, перед уроком англійської. Максиму всього 12 років. До цього він вів активний спосіб життя: займався плаванням і спортивно-бальними танцями. Хотів працювати у сфері реклами і аби бути ближчим до мрії, перейшов зі звичайної школи до спеціалізованого ліцею у Києві. Не минуло й три місяці, як учні заради розваги мало не вбили хлопця:

“Відбирали сумку, били, штовхалися, брали рюкзаки і перекладали речі. Після цього я побіг на другий поверх. Але вони там мене знайшли і побігли. Некришевич мене ударив по плечу, я захищався, щоб вони мені в голову не попали. Некришевич сказав дітям, які там стояли: “Відійдіть!”, і зі всієї сили ударив мене, я відлетів і упав”, – згадує Максим.

Через якийсь час до школи примчала бабуся, але коли зайшла до кабінету, остовпіла.  

Ніхто не цікавився, як почуває себе постраждалий, всі намагалися влаштувати допит літній жінці – хто вдарив і за що. Хоча вона і гадки не мала, що насправді сталося. Вже у лікарні медики діагностували набряк спинного мозку і забій грудної клітки, а потім заговорили і про перелом хребта.

“Це не нещасний випадок! Нещасний випадок – це коли людина підслизнулася і впала. А тут напали, побили і кинули, і зламали хребет! Під час навчального процесу! В школі! Я віддала здорове дитя і забрала звідти скалічене!”, – бідкається мати Максима.

Добре знає про інцидент і керівництво ліцею, але кажуть, що ніяких проблем із проявами агресії нібито раніше не було. Винних, як запевняють, покарали. Але кого і як саме – мовчать. Все “каміння” полетіло у бік чергового вчителя, а от провести бесіду із батьками нападників та ними самими забули.

Останні стверджують: все було просто грою. Але від цього Максиму не легше. Тепер він не знає, чи зможе колись взагалі стати на ноги. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #зламали, #київ, #Максим Черніков, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #хребет
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: