Громади на Тернопільщині вчаться сортувати сміття (Фото)

Опубліковано:
12 Лютого, 2018 о 13:13

ХХІ століття диктує нам свої закони. Ми стали більш трепетно ставитися до навколишнього середовища, оскільки не знаємо, як відповість нам природа на наші постійні спроби її експлуатувати. Питання зі сміттям є досить гострою і складною проблемою.

Читайте також



Богдан Яциковський: «Брехня недругів вселяє впевненість, що радикали Тернопілля вірою та правдою служать громаді і Україні»

Першим важливим кроком у вирішені цієї проблеми, є його сортування. Борсуківська об’єднана територіальна громада зробила уже цей крок. Вперше в районні ми ініціювали встановлення бочок для сортування сміття. Бочки для скла та сітки для поліетилену встановлені в усіх селах громади. Відповідальність за організацію сортування  лежить не тільки на державі, а й на жителях громади. Кожен із нас повинен долучитися до збору кожного окремого виду сміття. Багато хто,  його спалює, але це є лише тимчасовим виходом з ситуації. За статистикою одна людина стає джерелом 400 кг сміття, сім’я з 4-х чоловік – 1600 кг. Щоб якось зупинити цей процес забруднення середовища потрібно навчитися правильно сортувати та використовувати вторинно.

  1. Вдома складати сміття у два окремі контейнери: для органічних (їжа та інше) та неорганічних (усе, що можна переробити у вторинну сировину) відходів.
  2. Сміття зі скла, паперу, пластику та металу викидати у спеціалізовані контейнери.
  3. Здавати макулатуру, ПЕТ-пляшки, поліетилен, пластмаси, алюмінієві банки, склобій у пункти прийому вторинної сировини
  4. Перед візитом у магазин взяти з собою еко-сумку (торбинка з цупкої матерії), аби щоразу не купувати поліетиленові пакети.
  5. Батарейки та енергозберігаючі лампи не викидати у смітник, а здавати у найближчі пункти прийому (заправки КЛО, мережа магазинів Watsons, Оперативно-рятувальна служба)

Доречним буде правило Маленького Принца: «Прибрався сам уранці – ретельно прибери й свою планету».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #борсуки, #громада, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ОТГ, #синівці, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: