МЗС України прокоментувало «заборону бандерівської ідеології» у Польщі

Опубліковано:
27 Січня, 2018 о 14:43

Міністерство закордонних справ України прокоментувало ухвалення Сеймом проекту Закону про Інститут національної пам’яті Польщі, яким передбачена кримінальна відповідальність за героїзацію провідника ОУН Степана Бандери і бандерівців, – пише Інформатор.

Так, у МЗС висловили жаль з приводу того, що “українська тематика вкотре використовується у внутрішній політиці в Польщі, а трагічні сторінки спільного історичного минулого продовжують політизуватися”.



“Категорично не сприймаємо чергову спробу нав’язати однобічне трактування історичних подій, у т.ч. некоректного використання в офіційному документі Республіки Польща назви частини території сучасної України. Хотіли б нагадати авторам проекту цього законодавчого акта, що українці, як і поляки, зазнали надзвичайно великих страждань від тоталітарних режимів в роки Другої світової війни, а також самовіддано боролися за свободу своєї Батьківщини”, – йдеться у повідомленні відомства.

У МЗС також наголосили, що намір зобразити українців виключно як «злочинних націоналістів» та «колаборантів третього рейху», викликає стурбованість, та висловили сподівання, що Сенат Польщі, який має незабаром розглянути зазначений законопроект, “виявить політичну мудрість стосовно питань, які можуть негативно вплинути на розвиток двосторонніх відносин”.

Як повідомлялося раніше, прийняття законопроекту зробить можливим відкриття кримінальних справ стосовно осіб, які заперечують провину українських націоналістів за злочини проти поляків.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бандерівець, #закон, #польща
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: