Дітей на Тернопільщині вражає небезпечна недуга

Опубліковано:
7 Вересня, 2017 о 07:43

П’ятеро дітей у селі Руська Гута Шумського району захворіло на «гепатит А». Дітей шпиталізували до лікарні. Напередодні діти скаржились на біль у животі, шкіра у пацієнтів набула жовтого кольору.

Лікарі встановили, що перший хворий став джерелом інфекції для інших.



Довідково:

Гепатит А (застаріле — хвороба Боткіна, інфекційний гепатит, епідемічний гепатит) — гостра інфекційна хвороба з ураженням печінки.

У багатьох випадках захворювання перебігає майже або зовсім безсимптомно, особливо у дітей та молодих людей. Час між інфікуванням та появою симптомів складає від двох до шести тижнів. Якщо симптоми з’являються, вони, як правило, зберігаються протягом 1-4 тижнів у неускладнених випадках.

Спостерігають нетривалу гарячку у перші 3 дні хвороби, слабкість, зниження апетиту, жовтяницю, в тяжких випадках — може бути блювання, біль у животі. Гостра печінкова недостатність виникає рідко та найчастіше її зустрічають серед людей з фоновими тяжкими хворобами.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #гепатит, #дитина, #лікарня, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Василь Тракало
09:43, 6 Червня, 2024

До професійного свята. Інтерв’ю з головою Тернопільської обласної організації НСЖУ Василем Тракалом

Блоги

ТОП новини тернопільщини: