Незважаючи на сезон, у Тернополі дорожчають кавуни. Продавці пояснюють: зростання цін пов’язане зі спекою, яка частково знищила врожай баштанних.

Пані Уляна вже більше місця продає на тернопільському ринку кавуни і дині. Ціни були різні, – розповідає жінка. Зазвичай, баштанні культури найдорожчі на початку сезону, а в середині – дешевші. Але цього року ціни б’ють рекорди. Дині вартують в середньому по 5 гривень за кілограм, кавуни – по 3 гривні. Минулого року у цій порі баштанні були дешевші.

Читайте також

Уже кілька днів активісти борються зі стихійною торгівлею кавунами (Відео)
Тернопільська гідра, або як на місці одного МАФу виростає 10 нових

«Під час спеки кавуни і дині трохи погоріли. Доброго врожаю немає, тому ціни не знижуються, не зважаючи на сезон залишаються досить високими. Можливо, коли будемо продавати кавуни і дині з пізнього врожаю, то ціни будуть дещо нижчими. Все залежить, якими будуть погодні умови», – пояснює продавець.

У магазинах ціни на баштанні ще вищі. Тернополянам радять чекати пізнього врожаю. До слова, метеорологи кажуть, що спека буде поступово спадати.

Софія Романська

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вартість, #кавун, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ринок, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: