Найбільша вогняна скульптура «Глек – символ гончарства» у книзі рекордів

Опубліковано:
25 Липня, 2017

Найбільша вогняна скульптура “Глек – символ гончарства”, яку спільно створили учасники фестивалю “Не святі горшки ліплять”, віднеділі у книзі рекордів Тернополя. Висота глека 1 м 25 см, вага 200 кг. Сертифікат організаторам фестивалю вручив голова міста Сергій Надал. На урочистій події просто неба були присутні гості свята, які протягом чотирьох днів знайомили тернополян з чарами гончарства. Фестиваль відразу набрав популярності серед містян. Чотири дні над парком Топільче вирував творчий дух давнього ремесла.Дивували тернополян люди, які відновлюють гончарні традиції. Гончарі, навіть,наосліп, здатні творити гончарні шедеври. Фестиваль гончарів перекликався з фестивалем вина та сиру. Адже глиняний посуд, кажуть, найкращий для зберігання благородних напоїв та сир на таких тарелях смачніший. Видовище випікання великого глека надовго залишиться у пам’яті усіх, хто був присутній того вечора на Козацькому острівку. 

Читайте також

У «Книзі рекордів Тернополя» запишуть нове досягнення
У суботу 22 липня тернополяни зафіксують ще один рекорд у «Книгу рекордів Тернополя» – найбільшу вогняну скульптуру
У Тернополі буде своя «Книга рекордів»

Фестиваль започаткували подружжя Руслана та Уляни Друків з гончарні “Гончарня Друка” спільно з Національною спілкою майстрів гончарства та арт-студією кераміки та гончарства “Гніздо”. Організатори вдячні за підтримку,професійну та фінансову допомогу міській раді міста Тернополя, мережі колоритних закладів “Самогонної ресторації”, школі народних ремесел м. Тернополя, обласній державній адміністрації, фірмі “Колір-Принт”, приватним підприємцям та усім майстрам, що відгукнулись на запрошення відвідати наше місто. Фестиваль було організовано у рекордні терміни, за що окрема подяка заступнику голови міста Леоніду Бицюрі, Ковальчуку Тарасу, Олександру Смику. Гончарі також вдячні за підтримку усім ЗМІ, які висвітлювали події. Радує те, що до намиста гончарних фестивалів України, додався ще один оригінальний гончарний фест “Не святі горшки ліплять”, а у гончарної справи – нові прихільники та учні. 

null

Фото: Олена Мудра

 

null

Фото: Олена Мудра

 

null

Фото: Олена Мудра

 

null

Фото: Олена Мудра

 

null

Фото: Олена Мудра

 

null

Фото: Олена Мудра

 

null

Фото: Олена Мудра

 

null

Фото: Олена Мудра

 

null

Фото: Олена Мудра

 

null

Фото: Олена Мудра

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: