Тернополянку здивувала в Італії безтурботність людей, культ дітей і традиції

Опубліковано:
18 Липня, 2017 о 12:31

Юлія Плахотнюк дивувалась в Італії безтурботності людей, культу дітей та тамтешнім традиціям. Каже, що українки, які поїхали працювати в Італію, змінюються, – пише Місто.  

— Це не була мандрівка наосліп – я їхала до тата. П’ять років розлуки далися взнаки: навіть відкрити Італію для мене було на другому місці. Перше, що я хотіла, – побачити своє відображення у татових очах.



Однак жінка помітила немало недоліків в житті італійців. І від того ще більше усвідомила значення України в своєму серці.

Читайте також

Де на Тернопільщині пропагують за відновлення Російської імперії?
 

— В Італії все було настільки чужим, незвичним, інакшим. Але, тим не менше, я легко адаптувалась, увійшовши в ритм життя італійців. Вино, макарони і троє дітей. Їхні безтурботні обличчя, байдужі погляди й нещирі усмішки не можуть не привертати уваги. Складається враження, що в них немає проблем. А ще я побачила в них культ дітей. Для дитини немає обмежень у її бажаннях. Жінка, яка народила трьох малят, може вже не працювати, бо італійські матері отримують дуже велику матеріальну допомогу. Та й чоловік, який має з дружиною дітей, не ризикне з нею розлучитися, адже буде змушений усе життя віддавати половину своїх доходів жінці, бо закони в них – на користь дітей.

Жінка працювала офіціанткою, її основним бенкетом було весілля. Вона вже встигла сформувати свою думку про відмінності  української та італійської культури.

— У них не прийнято накривати нескінченно довжелезний стіл, як у нас. Там стоять круглі столики на вісім осіб, які зовсім не завалені салатами чи ще якоюсь бідою. На них лише по дві пляшки вина і по чотири води. Упродовж усього весілля міняються страви. Через декілька годин люди залишають зал і знову йдуть на фуршет, але вже на солодкий. Там розрізається великий весільний торт, щоб усі гості могли його скуштувати разом із різними тістечками, кавою й алкогольними напоями. Найбільше здивувало й сподобалось те, що п’ють на весіллях лише вино. Я не бачила, щоб хтось ішов з весілля п’яним, ніколи не виникало ніяких суперечок.

Також жінка розповідала про українські округи в Італії. Рідну мову там можна почути доволі часто. Однак, чужий менталітет завжди даватиме про себе знати. Всюди добре, а вдома найкраще.

Довідка:  Легально за межами України проживають, за даними Ipress, 1,14 млн українців, наводять дані посольства та консульства України за кордоном.

За статистичними даними, найбільше українців проживають в Італії – офіційно їх тут налічується 208 тис 796 осіб. На другому місці за чисельністю – українська діаспора в Німеччині – 159 тис 308 осіб, а на третьому – в Росії, де проживають та працюють 126 тис 374 українця.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: