Село-привид, яке може зникнути з карти Тернопільщини

Опубліковано:
17 Липня, 2017 о 15:13

Села в Тернопільській області поволі перетворюються на хутори, а то й взагалі вимирають. Особливо сутужно тим, де немає сільських рад, шкіл і медпунктів. Якщо звернутися до статистики, то у 80 селах області проживає менше 100 осіб, з них у 30 – менше 50.

Читайте також



Вбивство Іринки Мукоїди: більше питань, ніж відповідей

Візьмемо, до прикладу, Село Вишеньки Теребовлянського району, яке незабаром може зникнути з карти Тернопільської області, так і не ставши одним із офіційним центрів Європи. За деякими підрахунками, Вишеньки – один із географічних центрів Європи, як, наприклад, с. Ділове на Закарпатті, чи містечко Суховоля у Польщі, село Пурнушкес у Литві тощо, – повідомляє газета «Свобода».  А чим завинили наші Вишеньки? Хіба тим, що, на відміну від згаданих «центрів Європи», ми так і не спромоглися хоча би встановити якийсь пам’ятний знак. Намагаємося розвивати в області туризм, розробляємо нові маршрути, шукаємо, чим зацікавити людей… А про таку туристичну «родзинку», як центр Європи, забули. Натомість згадку про Вишеньки, як одного з центрів Європи, вже вивели з російськомовної Вікіпедії. А можна ж було придумати фішку, поставити вказівники, для прикладу, «Вишеньки – тут б’ється серце України». Зрештою, нині у селі проживає вже менше 20 осіб.

Що й казати, приклади сіл-привидів на Тернопільщині ще можна наводити безліч…

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: