Короля Данила у першому українському історичному бойовику зіграє красень з Тернополя (Відео)

Опубліковано:
13 Липня, 2017 о 15:43

Наблизити історичну постать короля Данила до сучасного глядача взявся львівський режисер Тарас Химич. Своє кіно називає першим українським історичним бойовиком.

XIII століття, могутній спадкоємець Київської Русі ‒ Галицько-Волинське князівство стає щитом Європи від Золотої Орди, за це князь Данило Романович від Папи Римського отримує титул короля. Про цю постать львівський режисер Тарас Химич почав знімати кіно, – zaxid.net.



«Моя ідея як режисера була відкрити Данила короля, хто він як людина, який його характер, яку роль і значення він мав для нас», ‒ розповів Тарас Химич.

Роль Данила зіграє терпонолянин Олександр Алексєєв.

«Я познайомився з хорошими людьми, з якими ми вже зробили багато роботи. Багато чого навчився. Мені дуже подобається, що мені довірили відобразити таку велику людину в нашій історії», ‒ зізнався Олександр Алексєєв.

Фільм зніматимуть у кількох локаціях у Львові, Києві, Чернігові, Галичі та у П’ятничанах на Львівщині. А ще знімальна група збудує ціле містечко XIII століття із центральноєвропейською архітектурою, бо такими на той час були володіння Данила.

Саундтрек до фільму створив Андрій Підлужний з гурту «Нічлава».

«До створення всієї музики, яка буде стосуватися фільму, буде залучена величезна кількість музикантів, тобто повні склади і камерних хорів, і симфонічних оркестрів», ‒ прокоментував музикант Андрій Підлужний.

У масових бойових сценах зніматимуться спортсмени і каскадери.

На краудфандинговій платформі Na-Starte стартував проект зі збору коштів для зйомок фільму. Режисер обіцяє: навесні 2018-го публіка побачить справжній екшн ‒ історичний бойовик «Король Данило».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: