Тернопільським абітурієнтам варто поквапитися – вступна кампанія уже стартувала

Опубліковано:
6 Липня, 2017 о 15:43

Вступна кампанія-2017 для цьогорічних абітурієнтів уже розпочалася і проходитиме вона виключно в електронній формі, – пише Галас.

Зокрема, у зв’язку з тим, що шкільні атестати випускникам були вручені у третій декаді червня, то вже з 29 червня для них відкрилася можливість реєструвати свої електронні кабінети й завантажувати туди скановані копії необхідних документів.



 

Як повідомляють в управлінні освіти й науки Тернопільської ОДА, розраховують, що вже до 11 липня подати документи зможуть більшість вступників. А це, відповідно, дасть змогу зменшити пікове навантаження, яке триває перші два­-три дні вступної кампанії.

Читайте також

Усе, що необхідно знати тернопільським абітурієнтам
Тернопільським абітурієнтам відмінили прохідний поріг для вступу на медичні спеціальності
Все що треба знати тернопільським випускникам про вступну кампанію

При цьому, як додають в управлінні освіти та науки облдержадміністрації, цього року, як і попередні роки, абітурієнтів будуть відбирати на основі результатів зовнішнього незалежного оцінювання, середнього бала атестата, вступних іспитів чи творчого конкурсу, звичайно, якщо це передбачено законодавством, а також згідно із коефіцієнтами, які є різними для різних регіонів, а також спеціальностей.

Цьогорічною новацією буде зменшення кількості заяв, які можна подати на місця держзамовлення: лише 9 заяв на 4 спеціальності, а не 15 заяв на 5 спеціальностей, як було раніше. Утім, це стосується лише державного замовлення. Якщо абітурієнти хочуть стати студентами, які навчатимуться на контрактній формі навчання, то кількість заяв не обмежена.

Водночас, цікавим є те, що цього року дозволили абітурієнтам вступати до вишів із минулорічними сертифікатами, які підтверджують складання ЗНО.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: