Тернопільська блакитноволоса випускниця руйнує стереотипи та йде проти системи (Фото)

Опубліковано:
2 Липня, 2017 о 10:13

Блакитне волосся, вишиванка, шкіряна жилетка, джинси – так одягнулась на випускний тернополянка Галина Чубата, – пише Терноград.

За декілька днів після свята неформальна випускниця стала зіркою соцмереж. Користувачі захоплюються тим, що дівчина руйнує стереотипи та йде проти системи. До речі, Галина Чубата ще й золота медалістка.



«Знаю, ти точно не будеш ще однією цеглиною в стіні».  “Респект дівчині з блакитним волоссям за вишиванку, Pink Floyd і золоту медаль. Унікальна. Будь завжди собою, справжньою”. Так пишуть у соцмережах про цю дівчину. На її жилетці напис: «we no need no education» («нам не потрібна така освіта» – ред.) –  це цитата з пісні «Another Brick in the Wall» РаrtII («ще одна цеглина в стіні» – ред.) легендарної групи Pink Floyd, пише “20 хвилин”.

Галина Чубата – учениця тернопільської школи № 26, любить технічні та природничі науки, слухає рок-музику. Каже, що одягати на випускний вечірню сукну та робити зачіску не планувала. За два місяці до свята вирішила, що одягне вишиванку. Шкіряну жилетку розмалювала сама акриловими фарбами. Волосся у блакитний колір пофарбувала півроку тому. До того була темно-руда. А від природи брюнетка.

– Однокласники були здивовані моїм образом на випускний. Вони до останнього не вірили, що я так прийду, – каже Галина Чубата.  Святкувати в ресторан з класом дівчина ходила. Відзначила випускний з рідними, а потім поїхала на концерт важкої музики. Написаними на жилетці рядками з пісні «we no need no education» дівчина хотіла показати свій протест проти системи освіти в Україні.

– Наша освіта має бути більш профільною, – вважає випускниця. – Не всім потрібні вузькоспеціалізовані предмети. А після 9-го класу треба зробити відбір через екзамени по рівнях навчання і напрямах. Після загальної підготовки потрібно давати поглиблену підготовку в галузі майбутньої професії. Проте загальний рівень знижувати ніяк не можна.

Галина вже обрала вуз, де планує вчитися. Це Інститут високих технологій Київського національного університету ім. Шевченка, факультет нано-фізика і нано-сенсорика.

У цієї випускниці на все своя точка зору, розповідає директор школи № 26 Галина Нірода.

– З першого класу вона виділялася нестандартним мисленням. У неї математичні здібності. Вона може нестандартно розв’язувати задачі з математики та фізики. Завжди брала участь у олімпіадах. Я нічого не маю проти її стилю одягу. Те що дитина має власне бачення – сьогодні дуже позитивно.

До речі, за час навчання в школі Галина Чубата отримала 92 грамоти та дипломи. А також закінчила музичну школу (два інструменти), художню школу, заочну фізико-математичну школу.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: