В Тернопільський став скидали нечистоти

Опубліковано:
30 Червня, 2017

Самовільний скид неочищених стічних вод у Тернопільський став зафіксовали працівники Державної екологічної інспекції в області. Під час обстеження відібрали проби неочищених стічних вод із колектора річка Рудка, і води – поза його межами. Результати вимірювань показали, якість води у ставі, де у нього потрапляють нечистоти, погіршується.

Збитки, завдані довкіллю внаслідок забруднення, склали понад 60 тисяч гривень. Скид неочищених зворотних вод призупинили.

Читайте також

Тернополяни у ставі можуть підхопити якусь заразу? (ВІДЕО)
Вода у тернопільському ставі почала цвісти (Фотофакт)

Екологи вбачають суть проблеми у бездіяльності Тернопільської міської ради.  У результаті останньої перевірки у грудні 2016 року мерії офіційно направили пропозицію вирішити питання із недопущення скидів дощових вод без очистки у Тернопільський став та у річку Серет, а також визначити балансоутримувача дощових мереж, розробити правила приймання поверхневого стоку у Тернопільську міську дощову каналізацію. Міська рада дану пропозицію не виконала.

Матеріали перевірок експерти передали до поліції. Саме там вирішуватимуть, хто понесе відповідальність за забруднення Тернопільського ставу.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Сергій Гаріян
20:10, 20 Травня, 2024

Лікар Сергій Гаріян: «З початку війни ми прооперували майже десять тисяч військових»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: