Тернопільщина демонструє стабільне зростання

Опубліковано:
30 Червня, 2017 о 10:43

Керівник Тернопільщини Степан Барна посів 11 місце у рейтингу голів обласних державних адміністрацій, який вчергове провела і оприлюднила “Деловая столица“. Таким чином очільник Тернопільщини покращив свою позицію у порівнянні з минулим роком на чотири пункти.

За показником динаміки народжуваності Тернопільська область посідає 3 місце в Україні, не на багато відставши від Одещини та Івано-Франківщини.



За таким важливим показником, як смертність новонароджених – 5 місце у рейтингу говорить про досить добру роботу у цій сфері. Область має кращі показники, аніж, наприклад, Волинь, Чернігівщина та Полтавщина.

Читайте також

Степан Барна: Конституція – це принципи, на яких будується держава
Україна готується до опалювального сезону 2017/2018: готовність Тернопільщини понад 30%

Зросли показники динаміки робочих місць, що радує, адже ця позиція завжди була проблемною для краю. Тернопільщина випередила місто Київ та Одещину. І зрозуміло, як наслідок, друге місце в України за показником динаміки реальної заробітної плати. Тут тернополяни «втерли носа» всім областям, окрім Закарпатської.

Заборгованість по заробітній платі – ця, без перебільшення, одна з найболючіших проблем для області, почала реально і суттєво зменшуватись. Очільник області Степан Барна знайшов методи та механізми, які дозолили посісти третю сходинку рейтингу, пропустивши вперед тільки Закарпаття та Житомирщину.

Радують жителів області й показники динаміки промисловості. При досить низьких стартових можливостях Тернопільщина випередила промислово потужніші Дніпропетровщину, Запорізьку та Харківську області, місто Київ.

І на завершення огляду показників Тернопільської області у першому кварталі 2017 року кілька слів про сферу послуг. Світові тренди розвитку успішних економік свідчать, що левову частку національного продукту становлять кошти від сфери послуг. П’ята сходинка загальноукраїнського рейтингу є дуже почесною для Тернопільщини, яка випередила навіть Київ та Київщину.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора
21:35, 25 Жовтня, 2024

Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора

ТОП новини тернопільщини: