Тернопільський священик організував у Шушківцях з’їзд… байкерів

Опубліковано:
18 Червня, 2017 о 17:13

Священик УПЦ КП Олексій Філюк, парох села Шушківці Лановецького району, ламає усі стереотипи про служіння.

Він доводить, що способи проповідництва науки Господньої можуть бути найрізноманітніші, а головне — цікаві та доступні сучасній людині. 4 червня отець разом із шушківецькою громадою відсвяткували День села. Одягнувши красиві вишиванки, місцеві родини спершу взяли участь у Святій Літургії та освяченні стели з портретами Героїв Небесної Сотні, а вже згодом долучилися до концерту, розваг та частування. Свято села у Шушківцях проводять три роки поспіль. Родзинкою заходу традиційно є показова їзда байкерів через село та народні гуляння. Цьогоріч музику та жваві розмови учасників свята приглушував гул понад 20 «залізних коней». «Мотоцикли перелякали всіх курей — уже два тижні не несуться», — днями жартома бідкалися священику місцеві бабусі. А молодь після того почала частіше відвідувати храм, адже парох ще більше зріднився з усіма, оскільки був ведучим свята, організовував веселі конкурси і навіть з поліцією забезпечував порядок на танцях.



— Я народився в Шушківцях, виріс тут і вже 13 років несу служіння в рідному селі. Знаю кожну людину, тому стараюся наповнювати життя громади Господньою радістю! — каже отець Олексій. — Завдяки спонсорам нам вдалося організувати неповторне свято. На польовій кухні господині зварили 80 літрів борщу, приготували півтисячі канапок, стільки ж закупили булочок із часником. Для дітей привезли з Чернівців батут. Організували цікаві конкурси для усіх присутніх — перегони у мішках, перетягування каната, 200-кілограмової шини. Байкери з Ланівців та Збаража добре знають про наше щорічне свято, тому залюбки приїжджають до нашого села. Можливо, на наступний рік вдасться залучити ще й байкерів з інших районів. На завершення Дня села гурт «Пух і компанія» з Лановеччини запальними народними піснями підірвав молодь і старших людей до польки з «ґудзом».

На запитання, чому в отця Олексія виникла ідея скликати на парафію у День села саме байкерів, пояснює, що серед його друзів є затяті мотоциклісти, які й «заразили» отця своїм хобі. До того ж священик сам два роки їздив на скутері, тому розуміє захоплення байкерів. Він і нині завів би скутера (навіть у рясі!) і попрямував назустріч вітру, тільки був би на це час. Торік з байкерами до Шушківців приїжджала й група лановецьких велосипедистів, цьогоріч вони, на жаль, через певні причини не змогли прибути. Потужним «двигуном» з’їзду байкерів та велосипедистів Лановеччини є отець Олексій. Окрім різноманітних заходів у селі священик веде ще й активну соціально-просвітницьку роботу через інтернет, де залучає значно ширшу аудиторію, — створив у соцмережах групу «Моя Лановеччина», в якій до добрих справ гуртує тисячі краян.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: