В обласному перинатальному центрі – лікарський бунт?

Опубліковано:
17 Травня, 2017 о 18:43

У Тернопільському обласному перинатальному центрі «Мати і дитина» – черговий скандал. Неонатологи відділення новонародженних обурені свавіллям головного лікаря Куценка В. та завідуючої ВІТН. Скубенко Н, написали з цього приводу відповідного листа-звернення до керівництва обласної ради, управління облдержадміністрації, територіального органу Держпраці.

У сучасній медицині завжди була і досі залишається вагомою роль неонатології. Адже основним завданням цієї галузі медицини є збереження життя і здоров’я дітей у віці від народження до 28 діб життя. А цей віковий період людини є найбільш важливим для подальшого розвитку немовляти та загалом людини. Однак кардинально протилежної думки щодо цього керівник обласного перинатального центру Куценко. Пан Віктор не лише «затикає кадрові дири» у ВІТН неонатологами з відділення новонародженних , а й відверто висловлює негативне ставлення до них.



За словами медиків, головний лікар цілеспрямовано знищує їхнє з великим досвідом і кадровим потенціалом відділення, возносячи на постамент лише його завідуючу ВІТН – Скубенко Н. Багаторічна праця неонатологів – знівельована. Куценко регулярно та привселюдно принижує людську гідність та на власний розсуд піддає сумніву професійні якості неонатологів, ображаючи їх у присутності цілого колективу, називаючи «огризками соціалізму» та «пупков’язами».

Лікарі цього підрозділу перинатального центру стверджують, що Скубенко Н.В. за 9 років так і не стала керівником віділення, а закріпила за собою імідж його руйнівника. Вона усіма засобами усуває від себе молодих, високопрофесійних і перспективних лікарів, які потенційно можуть становити їй гідну конкуренцію. Натомість «фаховість» завідуючої відділенням обожнює головний лікар. Відпускаючи її у відпустку, пан

Куценко привселюдно цинічно висловлювлює колективу про очікуваний «падьож» , тобто підвищення смертності немовлят (незрозуміло, як так може висловлюватись медик, який давав клятву Гіппократа, та ще й є керівником даного закладу).

Читайте також

Куценко знайшов плечі в обласній раді, які прикривають його безкарну діяльність, – Богдан Яциковський (Відео)

Неоналогів тут згідно з наказом головного лікаря заставляють водночас працювати як у своєму відділенні, так і у відділенні дитячої реанімації, яке розміщене в іншому корпусі. У ВІТН повинні працювати підготовлені спеціалісти які пройшли відповідне навчання. А відсутність цього у першу чергу становить небезпеку здоров’ю немовлят.

Також гнітить неонатологів цього медичного закладу неприпустимий мікроклімат у віділенні ВІТН. За їхніми словами, пані Скубенко створює жахливі умови в колективі, через які фахові,розумні, інтелігентні люди просто не витримують морального тиску і втікають від неї на такі ж посади і зарплату в інші медичні заклади. За час існування відділення з нього розрахувалось понад 30 працівників, включаючи лікарів, середній і молодший персонал!

Дивує, що головний лікар не бачить елементарного нахабства завідуючої ВІТНу, адже від цього усі проблеми у відділенні, а й навіть лобіює її свавілля. У неонатологів складається враження, що Куценку це вигідно, щоб зрештою знищити їхню галузь у закладі! Загалом ці двоє керівників у Тернопільському обласному перинатальному центрі «Мати і дитина» прагнуть позбутися усіх інакомислячих та більш професійніших за себе лікарів, щоб не заважали їхньому самоуправству. А від цього страждає не лише колектив перенатального а й немовлята та їхні матері усього Тернопілля.

Галина ЖУРАВНА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: