На Монастирищині стараннями влади і громади «оживили» будинок культури (Фото)

Опубліковано:
14 Травня, 2017 о 12:13
На Тернопільщині по сьогоднішній день залишається низка довгобудів. Одним із них був і будинок культури села Задарів.

Кількаповерхова будівля довгий час стояла без використання, але завдяки активній позиції місцевої влади, клуб вдалося «оживити»



– У минулі роки робили  перелік незавершених об’єктів Тернопільщини і були плани на демонтаж клубу, а це ділянка в центрі села. Завдяки позиції Володимира Петровича, який тут був головою колгоспу, а зараз є вже 11-ий рік головою райради – споруду не віддали. Будівля була накрита черепицею, проте вона була важка і неякісна, конструкції не витримували, оскільки одна черепиця важила близько 4 кілограмів. Було прийняте рішення перекрити дах легшим матеріалом, металочерепицею, облаштувати водостічні труби, – розповідає голова районної адміністрації Степан Бойко.

Читайте також

Уперше за 40 років перекрили дах та подбали про енергозбереження Ковалівської школи (Фото)

Щоб будівля була обжитою, опалювалася, сільською радою були здані приміщення в оренду під аптеку, кафе, окрім того тут знаходиться сільська амбулаторія. В перспективі у будинок культури перенесуть і сільську раду та бібліотеку.

– Нам вдалося залучити в село Програму розвитку ООН (Проект «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду»), яка передбачала співфінансування і це дало поштовх до відновлення будинку культури. До того, будівля була просто вимурована і накрита, не було внутрішніх оздоблювальних робіт, не було комунікацій, – говорить очільник району.

Минулого року за кошти місцевого бюджету у актовому залі зробили підлогу та фасад з утепленням. Виконані роботи дозволили провести у клубі і перші масові заходи, окрім того, радіють селяни і підприємцям, які орендують тут приміщення та справно наповнюють бюджет.

 DSC1311

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора
21:35, 25 Жовтня, 2024

Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора

ТОП новини тернопільщини: