Відкриття туристичного сезону Тернопільщини відбудеться у Бережанах

Опубліковано:
10 Квітня, 2017 о 08:43

Цьогоріч 6-7 травня у Бережанах вдруге відбудеться Ференц-фест, яким заразом відкриють туристичний сезон-2017 Тернопільської області.

“Родзинки” фестивалю



У програмі фестивалю: угорська та бережанська кухні, як і торік – театралізована інсценізація зустрічі Ференца Ракоці з родиною Сенявських, виставка скульптур з дерев, яким понад 300 років (які, ймовірно, “чули” голос самого Ракоці), виставка мистецьких творів. За кілька тижнів до фестивалю обіцяють влаштовувати туристичні рейси за маршрутом Тернопіль-Бережани, аби краще познайомитися з містом Ференц-фесту. Про інші “родзинки” організатори замовчують, аби залишити місце і для інтриги.

Ференц Ракоці ІІ жив і працював у Бережанах

Історія Польщі, Угорщини, Словаччини і України тісно пов’язана з іменем славетного угорця Ференца Ракоці ІІ, який з 1703 до 1708 рр. жив і працював у Бережанах. У цьому місті він написав свій знаменитий “Маніфест” (так звану “Бережанську відозву”), в якому закликав угорський народ до повстання проти австрійського панування. Цього року до нас приїдуть гості з Закарпаття, угорці, поляки, словаки, які багаточисельною командою зголосилися взяти участь у фестивалі.

У європейський туристичний шлях ім. Ференца Ракоці увійдуть Бережани

Влада словацького міста Кошице запропонувала створення європейського туристичного шляху імені Ференца Ракоці, в який увійдуть Бережани. У Раді Європи підтримують  цю ініціативу.

Бережанський фольклор в рок-музиці

Цьогоріч  на фестиваль збуде запросшено музикантів з Будапешту. Зокрема провідний угорський рок-музикант Міклош, залюблений в українську народну пісню, спробує виконати рокову обробку пісень Бережанщини. До “Ференц-фесту” долучився і скульптор Ліланд, який зараз проживає в Тернополі. Він виконатиме скульптури, які символізуватимуть давні Бережани.

Цього року з бюджету Бережанської міської ради на фестиваль спрямують 40 тис. грн.

За підсумками фестивалю проведуть літературний конкурс: конкурсанти спробують описати події заходу в художній формі. Переможцю передбачена грошова винагорода.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: