Тернопільського таксиста-гвалтівника залишили на волі

Опубліковано:
5 Лютого, 2017 о 13:43
Таксист, якого підозрюють у зґвалтуванні пасажирки – на волі. Йому оголосили підозру, однак суд звільнив його з-під варти без обрання міри запобіжного заходу. Про це повідомив начальник Головного управління Нацполіції в області Олександр Богомол, пише “20 хвилин”.

– Є тенденція, що під час зґвалтувань вчиняються насильницькій дії, які супроводжуються нанесенням тілесних ушкоджень, розриванням одягу, – каже Олександр Богомол. – У даному випадку в нас є факт: тернополянка звинуватила таксиста, що під погрозою ножем було здійснено зґвалтування. Дуже важко доводити такі випадки, адже тілесних ушкоджень на жінці не було, одяг залишився неушкодженим. На сьогодні важко сказати – був факт зґвалтування, чи ні. Є звинувачення з боку потерпілої і є позиція особи, яку звинувачують і яка стверджує, що такого факту не було.

Читайте також



Стали відомі подробиці згвалтування у тернопільському таксі (Відео)

Злочин набув резонансу. І для того, аби задокументувати та здобути речові докази у цій справі, підозрюваного затримали в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу, пояснив очільник тернопільської поліції.

– Йому було оголошено підозру, – повідомив Олександр Богомол. – На третій день суд його звільнив з-під варти без запобіжного заходу.

Такі розслідування тягнуть за собою чималу кількість експертиз: судово-медичних, біологічних, цитологічних, балістичних – двох ножів, які були вилучені в автомобілі.

– Встановлюємо ми і свідків та очевидців можливої посадки чи висадки пасажирки, – каже Олександр Богомол. – Результати оприлюднювати, звичайно, не будемо. Їх долучать до матеріалів справи.

Це – справа приватного обвинувачення, пояснив Олександр Богомол. Саме тому в Головному управлінні Нацполіції не давали жодної інформації з цього приводу, адже тут йдеться про конфіденційні дані. І розголошення та розповсюдження попередньої інформації, можливо, зашкодило й документуванню злочину.

– За цим фактом буде проведене службове розслідування, матеріали будуть скеровані до прокуратури, – повідомив Олександр Богомол. – І там вже буде прийняте юридичне рішення. Такі речі розголошувати не можна – в т.ч. і без дозволу потерпілої сторони. Керівником органу досудового розслідування направлено лист до Управління патрульної поліції про обмеження розголошення інформації у кримінальних справах.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: