«Мрія Агрохолдинг» розрахувався за кредитом на $46 млн і відновив кредитну лінію на 2017 рік в тому ж обсязі

Опубліковано:
30 Січня, 2017

Сума кредиту, отриманого “Мрією” в 2016 році, склала 46 мільйонів доларів і була спрямована на операційну діяльність, в т.ч. на закупівлю нової техніки. Про це в інтерв’ю “Бізнесу” повідомив генеральний директор компанії Саймон Чернявський.

Генеральний директор «Мрія Агрохолдинг» Саймон Чернявський. Фото з мережі Інтернет

“В кінці 2016 роки ми повністю розрахувалися за цим кредитом і відновили кредитну лінію на 2017 року в такому ж розмірі – $46 млн, – прокоментував Чернявський. – Цих коштів нам повинно вистачити, щоб обробити земельний банк, виростити заплановані культури і “ожити” до збирання врожаю без надмірностей. Звичайно, хотілося б на осінь придбати додаткову техніку, щоб швидше зібрати врожай і швидше відсіятися на наступний рік. Тому не виключаю, що, якщо навесні все буде добре – і з реструктуризацією, і на полях, ми зможемо просити додаткове фінансування вже на інвестиційні проекти, зокрема на техніку”.

Читайте також

Аудит Приватбанку проведе EY, яка «малювала» Гуті звіти агрохолдингу «Мрія»
356,9 млн грн податків та 20,3 млн грн соціальної допомоги громадам сплатив агрохолдинг «Мрія» за 2016 рік

Як повідомлялося раніше, Агрохолдинг розраховував на поповнення робочого капіталу в розмірі $50 млн в 2016 році. Коментуючи цю цифру, CEO “Мрії” зазначив, що це сума, яка була необхідна компанії для виконання виробничого плану, але, “з огляду на пізнє фінансування в минулому році, в компанії з запізненням почали сезон, переглянули техкарту і прийняли рішення відмовитися від деяких технологічних операцій і частково замінили дороге насіння більш демократичним за ціною. Звідси і скорочення “бюджету”: ми “зекономили” тоді близько $ 5 млн”, – сказав Саймон Чернявський.

Нагадаємо, що в серпні 2014 “Мрія” не змогла розрахуватися з кредиторами за поточними зобов’язаннями і оголосила дефолт. Сукупна заборгованість агрохолдингу з урахуванням гарантій, наданих “Мрією” компаніям, афільованим з сім’єю Гут, на момент оголошення дефолту становила $1,3 млрд. З лютого 2015 року контроль над активами “Мрії” перейшов до її кредиторів – переважно європейським і американським інвесторам – які прийняли рішення зберегти Агрохолдинг. На початку лютого 2015 року був призначений новий менеджмент “Мрії”, а у вересні 2016 року комітети кредиторів і бондхолдеров агрохолдингу погодили умови реструктуризації боргового портфеля компанії, який на сьогоднішній день складає $1,1 млрд.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Mriya Agro Holding, #Мрія Агрохолдинг, #новини Мрія Агрохолдинг, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #Саймон Чернявський, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Сергій Гаріян
20:10, 20 Травня, 2024

Лікар Сергій Гаріян: «З початку війни ми прооперували майже десять тисяч військових»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: