Сьогодні відзначають Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту

Опубліковано:
27 Січня, 2017 о 16:43

Сьогодні, 27 січня, відзначають Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. У цей день 1945 року війська 1-го Українського фронту звільнили в’язнів найбільшого гітлерівського концтабору смерті Аушвіц-Біркенау, поблизу польського Освенціма. У цей день згадують переслідування і геноцид євреїв нацистською Німеччиною і колабораціоністами 1933-1945 роках. Під час голокосту було вбито близько 6 мільйонів євреїв, з яких майже 2 з половиною мільйона – на території колишнього Радянського Союзу, більшість в Україні. Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту проголошений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН від 1 листопада 2005 року, Україна приєдналася до вшанування жертв Голокосту у 2012 році.

Нагадаємо, поняття «голокост» означає систематичне гоніння і знищення людей за ознакою їхньої расової, етнічної, національної приналежності, сексуальної орієнтації або генетичного типу як неповноцінних, шкідливих.



Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора
21:35, 25 Жовтня, 2024

Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора

ТОП новини тернопільщини: