Листопадова снігова стихія, про яку заздалегідь відкрито в усіх джерелах інформаційного простору України, показала відсутність у владних мужів Тернополя та області елементарної господарської жилки, самоорганізації усіх структур, в першу чергу, автодорожників, шляховиків, комунальників, і взагалі кожного із нас… маленького українця. Захмарний цьогорічний міський бюджет, де виділено кошти і на бруківку сумнівної якості, на солоспіви та фестивалі за підтримки міського голови. На цьогорічний звіт міського голови Сергія Надала, який за законом підлості відбувся у найбільшому палаці культури «Березіль». Присутні бюджетники, пенсіонери скрупульозно слухали усі здобутки мера та міських депутатів. Вони є чого гріха таїти, значно більше, ніж в його попередників воєвничого у своїх інтересах фронтовика Романа Заставного, відмінного шевця Богдана Левкова, безквартирного інженера – дизайнера ВО «Ватра», адмінреформатора області із Лановеччини В’ячеслава Негоди, який запам’ятався тернополянам змінами назв вулиць і платними туалетами, а нині в уряді займає солідну посаду заміністра Регіонального розвитку та житлово-комунального будівництва, Тернополяни – народ терплячий… до пори і часу. Безкоштовним проїздом в тролейбусах – гармошках  аж до п’ятниці їх не розчулиш. Коли поруч у снігових заметах брукованих тротуарів ломають руки, ноги. Отримають травми плеча, обличчя сусіди, знайомі і просто перехожі літні й молоді, діти мешканці файного міста.

Від  знаменитого у свій час ресторану «Пролісок» до Підгороднього, від Байківців європейського села де живе родина мера простіють вже третю добу багатотоннажні фури до ста і більше  транспортних одиниць. Снігові капкани оподалік Кам’янок Підволочиського району, де застряли в корках понад 500 один вантажного і легкового транспорту, поблизу Доброго Поля Бучацького району, де завжди хурделило і  передувало смужку асфальтної дороги. Закарпатська журналістка вирішила вивести із стану бездітності обласну владу. Разом з її очольником Степаном Барною, та місцевими телевізійниками, що вкотре прокручували і вбивали у наші мізки засідання штабу, робочої групи ОДА, їх сателітів у районах. Приміром, голова Тернопільської РДА у матрасі якого згідно е-декларації 900 тис. грн. довго не знав, що Смиківці заполонили довжелезні черги фур із Хмельницька та Закарпаття, що дві з них розвернуло поперек дороги, що в с.Соборному важкохвора людина, яку треба негайно доправити до лікарні. Ділити бюджетні гроші пан Олександр навчився, а прийти першим на біду разом з своєю молодою командою… зась. І це не поодинокий випадок влади однокурсників. Які закликали з бігбордів «Жити по- новому».



Є у відомого чеського журналіста і публіциста Юліуса Фучика такі слова їх я адресую нинішній місцевій владі та її бездіяльності:

Бійтесь байдужих! Це за їх мовчазної згоди коїться все зло на землі! Окремі особи можуть морально розкластися, народ – ніколи». Селах, третина з яких в області потопала в абсолютній темряві вийшли  громадою на супротив стихії у хід пішли лопати, власна  маленька техніка, вчасно підставили плече  виділивши понад 110 одиниць необхідного транспорту керівники агропідприємств. Фермерських господарств , які не рахували збитків наперед. В ОДА розумні мужі вже встигли і нарахували 1 млн. 200 тис. грн. а як буде більше попросять Кабмін. За Юрія Чижмаря – нині відомого радикала мультимільйонера нардепа, працюючи на посаді власного кореспондента всеукраїнської другої за тиражем після газети «Сільські вісті» «Селянської правди від Івана Бокого» по Тернопільській, Чернівецькій, Івано- Франківській області я побачив липневу водну стихію Дністра, її наслідки у галицьких селах і містечках, почув обіцянки перших керівників, якій досі залишися на папері. Оскільки не кажи халва солодше в роті не буде, а урвати солідний куш на відновлювальних роботах мостах. дорогах, закладах  освіти, медицини, культури і спорту було кому ще досі тривають суди і людські пересуди.

Пройшовся вечірнім Тернополем. Снігові кучугури в парках і скверах, обабіч прорїзних центральних вулиць, нарешті розчищають тротуари, правда в центрі. Там де чимало десятків приватних  крамничок, офісів, МАФів, банків та установ. Нікого з них не бачив, щоб розчищав сніг всі чекають двірника чи маленького тракторця, а сам взяти лопату. Як каже моя внучка «Слабо» бо ми ж громада файного на Україні міста Тернопіль!

Любімо його я і ти і влада!..

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: