Литовці привезли до Вишнівецького палацу копії портретів князів Вишневецьких

Опубліковано:
11 Листопада, 2016 о 18:13

В одній із залів Вишневецького палацу відтепер знаходитиметься колекція копій портретів найвідоміших представників родини князів Вишневецьких XVI – XVIII століть.  Оригінали портретів нині зберігаються у музеях України, Білорусі та Литви.

У Вишневецькому палаці нова колекція складається із 14 копій портретів королівської родини. Привезли їх до цієї історичної пам’ятки на Тернопілля представники Литви, серед яких Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс.  Литовці відзначили, що вважали за потрібне розмістити ці копії саме у Вишнівецькому палаці, саме там їх місце, бо у цих стінах і мешкали ці князі та їх рідні, що зображені на портретах. 



Доцент історичного факультету Вільнюського університету  Генуте Кіркєне, яка прибула у складі литовської делегації, відзначила: «Ми дуже раді сьогодні перебувати у цьому прекрасному місці – у такому мальовничому палаці та розмістити тут цю колекцію копій портретів, вважаємо, що рід Вишневецьких та усі цінності, які вони залишили – це спільна культурна спадщина та історична пам’ять Литви та України».

В подяку за колекцію для палацу Тернопільщини, влада області подарувала представникам Литви картину місцевого художника.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора
21:35, 25 Жовтня, 2024

Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора

ТОП новини тернопільщини: