Хочеш, щоб твоя посмішка завжди була чарівною і привабливою? Зубна паста відіграє в цьому не останню роль. Вона забезпечить білизну емалі, захист від бактерій, здоров’я зубів і ротової порожнини. До того ж твої красиві та здорові зуби – це завжди впевненість, можливість привертати до себе увагу оточення, звільнитися від комплексів щодо зовнішнього вигляду. Найскладніше – вибрати відповідний засіб гігієни ротової порожнини серед усього різноманіття пропонованої продукції.

Які бувають види зубних паст

Немає єдиного засобу для догляду за зубами, який підходить всім. Зрозуміло, що дітям не підійдуть пасти для дорослих і навпаки, оскільки вони не повністю очищають емаль корінних молярів. Вибирай зубну пасту з урахуванням конкретного призначення. Нині існують дві великі категорії таких засобів: гігієнічні та лікувально-профілактичні. Перші призначені для механічного видалення залишків їжі та нальоту, а другі – для профілактики зубних захворювань і ротової порожнини.

Людям зі здоровими зубами підійдуть універсальні гігієнічні засоби. Вони забезпечать їх гігієну та здоров’я порожнини рота, виконуючи функції:

  • видалення нальоту і бактерій завдяки абразивним частинкам, що запобігають утворенню зубного каменю та карієсу;
  • боротьби з мікробами через вміст у засобах антимікробних інгредієнтів, таких як фториди, триклозан та інші;
  • освіження дихання ароматизаторами та ментолом;
  • зміцнення емалі фторидами у їхньому складі;
  • запобігання чутливості зубів.

Загальний ефект від використання гігієнічних зубних паст – підтримання свіжості дихання, недопущення розвитку захворювань порожнини рота, збереження здоров’я зубів і ясен. Лікувально-профілактичні засоби мають антисептичну та протизапальну дію. Вони підходять людям з чутливими зубами, які мають зубний камінь або кровоточивість ясен.

На сайті магазину avrora.ua вибирай зубні пасти для себе та всієї родини з багатої різноманітності товарної продукції. В асортименті – якісні засоби для зубів та ясен:

  • десенсибілізаційні – знижують чутливість до кислот, холодної та гарячої їжі;
  • відбілюючі – прибирають темний наліт;
  • фторовмісні – знижують ризик появи карієсу;
  • з триклозаном – мають протизапальний ефект для ясен.

Ополіскувачі для порожнини рота з натуральними рослинними компонентами послужать приємним доповненням до ефективного догляду за зубами.

Що слід врахувати під час вибору зубних паст

Розбігаються очі від різноманіття засобів ротової гігієни, важко з вибором найкращих із них? Ось кілька порад від Аврори:

  1. Якщо у тебе чутливі зуби, карієс, проблемні ясна, відкладення зубного каменю, вибирай зубну пасту, спеціально розроблену для розв’язання таких проблем.
  2. Перевіряй склад і запах засобів для догляду за ротовою порожниною. Деякі з них можуть викликати алергічні реакції та інші небажані ефекти.
  3. Уникай використання паст із триклозаном та карбонатом кальцію. Перші негативно впливають на корисну мікрофлору ротової порожнини, тому їх можна використовувати тільки за рекомендацією стоматолога. Карбонат кальцію входить до складу недорогих паст як абразив. Він порушує структуру емалі, залишає у ній подряпини, сприяє появі карієсу.
  4. Застосовуй вранці та ввечері різні засоби. Наприклад, вранці – з відбілювальним ефектом, а ввечері – такий, що відновлює емаль.
  5. Періодично змінюй пасти, щоб уникнути звикання.

Правильно підібраний засіб знімає наліт з емалі, запобігає розвиткові карієсу, унеможливлює запалення. Ціна зубної пасти залежить від бренду виробника, складу і властивостей, додаткових функцій, об’єму упаковки.

Хочеш купити засоби для догляду за ротовою порожниною виробництва відомих світових та українських брендів недорого? Заходь на сайт Аврори та вибирай їх для кожного члена сім’ї за вигідними цінами зі зручного каталогу товарів. Замовляй засоби, що сподобалися, максимально вигідно з безкоштовною доставкою у найближчий до тебе магазин мережі.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #зубні пасти
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Сергій Гаріян
20:10, 20 Травня, 2024

Лікар Сергій Гаріян: «З початку війни ми прооперували майже десять тисяч військових»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: