Жителі Кутківців просять владу добудувати місцеву школу

Опубліковано:
29 Серпня, 2015 о 08:40

Минає 22 роки, як школа у Кутківцях ніяк не може запрацювати. Там зроблено усе, крім внутрішніх  робіт, які вартуватимуть 80 млн. грн.  Будівля через просій потрохи руйнується, а злодії розкрадають матеріали. Щоб грабежу не допустити, раніше приміщення пильнували сторожі, але тепер їх там немає і довгобуд зараз фактично перебуває ні під чиїм наглядом. Не можуть завершити робіт, оскільки школи на балансі у комунального підприємства «Тернопільбудінвест», яке збанкротувало.

 



Заклад розрахований на 650 дітей, хоча в Кутківцях потребують школи значно більше дітей. Сьогодні вони навчаються на базі дитсадка, або у дві зміни у старій кутківецькій школі, яка може прийняти не більше 150 вихованців. Ті, хто не зміг влаштувати синів і дочок до місцевих навчальних закладів – возять до тернопільських шкіл, але на це, кажуть люди, йде багато часу та й коштів. Жителька Кутківець пані Галина розповідає, що нерідко доставляти дітей на науку і забирати з неї доводиться власним автомобілем або таксі, адже автобуси до Кутківець  ходять рідко, і у громадський транспорт набивається стільки людей, що їхати автобусом справжнє випробування. 

 

Ото ж, жителі Кутківець уже другий десяток років просять владу звернути увагу на їх проблему, бо кажуть: Кутківці – так близько до Тернополя, а  організувати цивілізовані умови проживання в цьому мікрорайоні відповідальні особи досі не спромоглися.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: