Збаразька діаспора продовжує допомагати воїнам

Опубліковано:
30 Жовтня, 2014 о 14:54

Днями до районного штабу національного спротиву надійшла чергова партія допомоги українським воїнам. Зокрема, виконала свою обіцянку не забувати про потреби бійців наша землячка Леся Козій, яка уже багато років живе у Лонг-Айленді в американському штаті Нью-Йорк.

 



 Наприкінці літа пані Леся з родиною побувала у Збаражі і привезла чимало необхідних на фронті речей, в тому числі кровоспинний препарат «Целокс». На цей раз з допомогою Українського конгресового комітету, української діаспори пані Леся зібрала для воїнів АТО дві великі коробки − в одній батарейки та ліхтарики, термобілизна, куртки, футболки, в іншій − термобілизна з теплим одягом.

А ще штаб поповнився дитячими подарунками від діток зі школи-інтернату. Серед них − шоколадки, шкарпетки, листи і малюнки. Також вони передали на потреби військових 1009 гривень. Є навіть малюнок для солдатів, присланий дівчинкою з Італії.

− До речі, ці дитячі послання дуже допомагають підтримувати дух, − зауважив з тремтінням у голосі Сергій Лучкін із Синяви. Боєць, який уже не один місяць на передовій, якраз прийшов у штаб, щоб підібрати лише необхідний йому похідний наплічник, через скромність нічого іншого й не просив. Та виявилось, що і бушлата, і теплого взуття, чобіт і спальника він також потребує.

− Навіть не зручно буде перед побратимами, − сказав, звертаючись до волонтера штабу Володимира Голоднюка, Сергій, − що мене тут так спорядили, адже там нашим хлопцям нічого не дають. Я дуже вдячний за вашу працю.

− Ми й працюємо, − відзначив Володимир Голоднюк, − лише заради вас. Хоча доводиться вислуховувати різні несправедливі претензії, звинувачення у корисливості. Єдиною винагородою у нас є те задоволення, яке ми отримуємо, коли знаємо, що зібраний одяг, взуття, каски, бронежилети зберігають вам здоров’я і життя. До прикладу було дуже приємно, коли одна збаражанка приходила до штабу, щоб висловити вдячність за те, що бронежилет, який ми видали її сину, врятував йому життя. З певних міркувань жінка не назвала прізвища, але ми переконані, що такі випадки не є поодинокими. До речі, днями ми отримали ще 20 кевларових касок, які передамо воякам.

Вишнівецький коваль Андрій Бурковський уже виготовив шість багатофункціональних буржуйок. Одна з них служить бійцям батальйону «Збруч», а дві – військовим 80-ї аеромобільної бригади. Решта – поки що чекають на відправку в зону проведення АТО. – Хлопці телефонують, – розповідає Володимир Голоднюк, – дуже дякують за чудо-буржуйки, запевняють, що вони служать їм на відмінно. Біля них бійці не лише гріються, але й сушать одяг та готують на цих буржуйках їжу.

Є у штабі інша приємна новина. Допомагати волонтерам зголосився ще один доброволець Віталій Захарчук зі Збаража.

 

Ірина СИСКО

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», - бойовий медик
10:20, 21 Жовтня, 2024

«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», – бойовий медик

ТОП новини тернопільщини: