Збаражани продовжують підтримувати воїнів-земляків

Опубліковано:
27 Листопада, 2014 о 09:09

Впродовж минулого тижня районний штаб національного спротиву відвідало чимало мешканців міста, щоб якимись чином докластися до перемоги над агресором, виявити матеріальну та моральну підтримку воїнам в зоні АТО.

 
− Люди приносять хто, що і скільки може, − відзначив волонтер штабу Володимир Голоднюк, − і кожна лепта є надзвичайно потрібною і дорогою. Особливо цінними є пожертви малозабезпечених людей, пенсіонерів. Продовжують нам допомагати і українці, які волею долі сьогодні опинились за кордоном. До прикладу, буквально щойно ми отримали пакунок з Неаполя від Василя Ліщинського, який надіслав шість теплих курток, 20 светрів, які в нас саме закінчились, чотири форменних костюми, шкарпетки. З Італії, від Юрія Чорного надійшло 50 євро, від Сергія Бондаренка − продукти на суму 800 гривень і одна тисяча гривень. Марія Пиріг з Равенни (Італія) передала 11 спальників і 5 пар добротних берців.



Окрім цього, за словами Володимира Голоднюка, постійно допомагають українським воякам, які зараз у зоні проведення бойових дій на сході України працівники корпорації «Збаразький комбінат хлібопродуктів» (керівник Олександр Шпак), до якої входять три підприємства − ТОВ «Збаразький КХП», ТОВ «Скіфія», ТОВ фірма «Тріумф». Добровільні пожертви на потреби військових у штаб нацспротиву вони передають щомісяця. Днями працівники корпорації Василь Лисак і Володимир Кравчук привезли у штаб 15 комплектів зимової комуфляжної форми (куртки і штани), які на їх замовлення пошили майстри ТОВ «Оксамит». Вартість одного комплекта 700 грн. Також привезли інструменти, які знадобляться бійцям на передовій − кирки, лом, стос скоб.

Продовжують збір коштів і школи. Збаразька ЗОШ №1 здала 4 тис.грн., Бодаківська ЗОШ – 1300 гривень, Кобильська − 1330 гривень, Котюжинська − 1150 грн., Зарудянська – 1 тис.грн., Кривчиківська − 850 грн., Гніздичненська − 620 грн, Травневська передала теплі речі, малюнки, обереги, Луб’янецька − дитячі листи.
Юрій Головатюк приніс чотири пари теплих берців, пан Марисюк продукти, зібрані мешканцями вулиці ім.Устима Голоднюка, підприємець Валерій Безганс привіз з Італії продукти харчування. Пропонують допомогу і мешканці інших міст. Наприклад, тернополянин Андріан Зендран, який здав 500 гривень, таку ж суму пожертвував В.Поталіцин. Районна рада зібрала 1230 гривень, районне казначейство − 500 гривень.
Немало людей принесло по 50-100 гривень. Список їх досить великий. Тисячу гривень з домашнього бюджету виділили пенсіонер Олег Студницький та Михайло Піпаш.

У тому, що люди не шкодують на благородну справу власних, зароблених нелегкою працею, коштів, нам довелося пересвідчитись на власні очі. Саме під час нашого перебування у штабі сюди завітала мешканка одного з прилеглих до Збаража сіл і подарувала для солдатів тисячу гривень з власної пенсії. Правда, категорично відмовилась від публікації її прізвища на сторінках газети. «Я не заради слави це роблю, − зауважила патріотка, − мені досить того, що Бог все бачить».
Із скриньок-банок, які розміщені в магазинах Збаража було зібрано 208 гривень.

 

Ірина СИСКО, Оксана МОРГУН

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #АТО, #волонтери, #Збараж, #новини тернопільщини, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: