Заява громадських активістів з приводу звільнення начальника тернопільського УСБУ

Опубліковано:
16 Жовтня, 2014 о 09:23

Ми, громадські організації Тернопільщини, вкрай обурені Указом Президента про звільнення пана Юлика І.В. з посади начальника УСБУ в Тернопільській області.

Щодо діяльності Юлика І.В. то ми впевнено можемо сказати що, людина, яку ми погодили на посаду свого часу, після революції Гідності, виправдала наші сподівання. Іван Володимирович неодноразово допомогав громадським організаціям забезпеченням військовим спорядженням бійців АТО, Один із перших керівників силових структур, який відправив своїх офіцерів для служби на сході країни, забезпечивши їх всім необхідним.



 

Активісти Революції Гідності, волонтери, які підтримують бійців на сході не боялися жодних переслідувань з боку СБУ щодо своєї діяльності, а навпаки, відчували підтримку.
Чого чекати нам від нового очільника УСБУ ми поки не знаємо?! Адже, як нам усім відомо, «нова мітла мете по-новому».
Нас вкрай обурює рішення Президента України стосовно кадрових змін в УСБУ в Тернопільській області напередодні позачергових виборів до Парламенту. Адже, нічого не передувало таким змінам. Ситуація в області є досить політично-стабільною, у нас не проходить жодних протестів чи акцій. А навпаки, наші краяни активно допомагають тимчасовим переселенцям зі сходу, та бійцям в зоні АТО.

 

Ми вийшли з мирним протестом під стіни УСБУ в області, щоб донести до громадськості ситуацію, яка була «звичним» явищем для регіоналівської влади, і яку сьогодні пробує повторити влада, якій ми довірили правління державою у вкрай важкий час. Коли на посади призначалися люди, які свого часу «вислуговалися». Обюрює нас і те, що Указ про звільнення Юлика І.був опублікованийе на офіційному сайті Президента після 23 години, і вже за декілька хвилин з»явилося повідомлення про призначення Захарця В.Л. Чому Президент приймає вкрай важливі кадрові рішення під кінець робочого дня? Чи не боїться бува чого наш Гарант????

 

Залишається незрозумілим і позиція Президента стосовно цих призначень. Адже, якщо Юлик І.В. попадає під Закон про люстрацію (хоча був призначений на посаду після повалення «режиму Януковича», а саме12 березня 2014 р. Указ № 293/2014), то чому на цю посаду призначається людина, яка свого часу служила Януковичу, і саме ним була призначена на посаду заступника УСБУ в Рівенській області. «За особливі заслуги» отримав підвищення, адже перед тим, працював в УСБУ в Волинській області. Захарець В.Л. разом з багатьма «регіоналами», а сьогоднішніми «зрадниками» нашої держави (Аксьонов та інш.) отримав нагороди від Президента Януковича (Про нагородження відзнакою Президента України – ювілейною медаллю “20 років незалежності України” Указ від 19.08.2011 № 822/2011 )
Чому не було погоджено кандидатуру Захарця В.Л. з громадськістю, як це свого часу було зроблено щодо Юлика І.В.???? Невже те, за що ми боролися на «Майдані» нинішня влада ігнорує, намагаючись добрати собі зайвих балів у рейтинговому списку? Чи може старі «риги» залишили «інструкцію» для наступників, за якою самі жили??

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: