Завершився турнір з вільної боротьби пам’яті Богдана Сцібайла (ФОТО)

Опубліковано:
24 Листопада, 2014 о 09:09

У Тернополі завершився XXII Всеукраїнський турнір вільної боротьби пам’яті Богдана Сцібайла. Турнір проводили у рамках акції «Спорт проти деградації», яку започаткували з метою підвищення ефективності реалізації державної політики у сфері фізичної культури і спорту, залучення громадян до занять фізичною культурою та формування здорового способу життя.

 



Офіційне відкриття XXII Всеукраїнського турніру з вільної боротьби серед кадетів відбулося 22 листопада у Тернопільському національному педагогічному університеті ім. В. Гнатюка. Перед урочистостями хвилиною мовчання вшанували пам’ять жертв Голодоморів.

 

 

У турнірі змагаються спортсмени віком 14-16 років, вони виборюють звання чемпіона. Учасників змагань привітав заступник голови Тернопільської облдержадміністрації, віце-президент Тернопільської обласної федерації вільної боротьби Леонід Бицюра. Він подякував організаторам турніру за проведення заходу.

«Розвиток спортивної діяльності молодого покоління для нас залишається одним із пріоритетних завдань, – зазначив Леонід Бицюра.

 

– Вільна боротьба – це саме той вид спорту, який виховує мужність та витривалість. Під час тренування відбувається не лише технічна підготувка спортсменів, а й закладається психологічно стійке підгрунтя поведінки дітей. Ці характеристики є важливими для молодого покоління, перед яким стоїть завдання відбудови України як європейської держави.

 

Богдан Сцібайло, пам’яті якого приурочений турнір, був справжнім професіоналом своєї справи, який зумів передати досвід майбутнім поколінням. Я висловлюю щиру подяку усім тренерам, які працюють у нелегких умовах сьогоднішньої нестабільності, а також головному організатору турніру Ігорю Сцібайлу, який попри усі труднощі зберігає традицію проведення турнірів та шанує справу, розпочату своїм батьком».

 

 

 

 

Змагання проводять протягом двох днів. У них беруть участь 84 спортсмени із Києва, Львова, Черкас, Чернівців, Полтави, Хмельницького, Київської, Волинської та Тернопільської областей.

 

 

«На турнірі визначать кандидатів на участь у Чемпіонаті України 2015 року, – додав головний суддя змагань, суддя міжнародної категорії Сергій Цимбал. – Вільна боротьба є олімпійським видом спорту. Вона особлива використанням широкого спектру різноманітних технік. У Тернополі опанувати дитячу вільну боротьбу можна у дитячо-юнацькій спортивній школі № 1 та в обласній спортивній школі «Спартак».

 

 

Як зазначив одни із учасників турніру із Волинської області Ігор Кусик, для перемоги головне добре підготуватись і не боятись.

 

«Цей вид спорту – для мужніх людей. Тому я й обрав вільну боротьбу. Займаюсь нею уже чотири роки. Сьогодні готовий до перемоги», – поділився враженнями Ігор Кусик.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #сцібайло, #тернопільські новини, #турнір
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: