“Замки Тернопілля” шукають нові методи роботи

Опубліковано:
7 Березня, 2015 о 18:51

Круглий стіл на тему покращення туристичного обслуговування та збільшення кількості туристів у НЗ «Замки Тернопілля» відбувся в одному із залів Збаразького замкового комплексу НЗ «Замки Тернопілля». У фаховій предметній розмові взяли участь працівники НЗ «ЗТ», директори та екскурсоводи туристичних фірм і агенцій області, генеральний директор НЗ «Замки Тернопілля» Анатолій Маціпура, голова Збаразької РДА Юрій Горайський, заступник директора департаменту-начальник управління розвитку туристичної інфраструктури Назар Яворський, заступник начальника управління- начальник відділу охорони культурної спадщини департаменту культури, релігій та національностей Тернопільської ОДА Ярослав Пелехатий.

 
Розпочала захід вступним словом ведуча − начальник відділу обслуговування туристів та освітньо-масової роботи НЗ «ЗТ» Ольга Станкевич, запросивши присутніх до відвертої розмови, в результаті якої з’явились би нові свіжі ідеї щодо провадження туристичної роботи.



З привітанням звернувся до гостей голова РДА Юрій Горайський, який відзначив, що, незважаючи на кризу, все ж Національний заповідник у Збаражі продовжує заплановані ремонтні роботи, будівництво другої черги готелю тощо.

Назар Яворський у своєму виступі підкреслив, що не займатись туризмом в Тернопільській області − це злочин. − Щоб творити цікавий туристичний продукт, − переконаний посадовець, − необхідно об’єднувати зусилля, формувати туристичні структури навколо бізнесу, заохочуючи туриста оригінальними знахідками, комфортним відпочинком.

Свій погляд на сьогоднішню ситуацію висловив генеральний директор НЗ «Замки Тернопілля» Анатолій Маціпура.

 

− Сьогодні, − відзначив керівник, − є ряд негативних факторів − військова агресія сусідньої держави, спад економіки, які,зрозуміло, вплинули на потік туристів не лише з-за кордону, а й зі Сходу України. Якщо в даних умовах не буде відповідної інфраструктури, доступних туристичних послуг до великого прориву ми не підем. Тут необхідна підтримка держави, яка є зараз формальною. Програми розвитку туризму і збереження історичних та архітектурних пам’яток не діють. У Національний заповідник уже 9 років немає капіталовкладень. Нам ставлять вимогу − заробляти гроші самостійно. Але щоб турист приїхав, тут, до прикладу, мають бути добрі дороги, яких без державних коштів не відремонтувати, мають бути в належному стані центри міст і т.д. Коли з різними проханнями звертаємось до держави, вона не чує нас.

Анатолій Маціпура окреслив цікаві плани НЗ «ЗТ» та запропонував присутнім висловити свої чіткі пропозиції щодо розвитку туристичної галузі.

Однією з таких пропозицій була ідея запровадження нового маршруту, запропонованого науковими працівниками Вишнівецького палацо-паркового відділу НЗ «ЗТ» Миколою Кибалюком та Любою Шиян. Вишнівчани мають бажання відкрити маршрут із назвою «Руська еліта Волині», який пролягатиме через Дубно−Кременець−Вишнівець−Збараж. Туристи матимуть змогу познайомитись із унікальним явищем становлення знаменитих династій.

Представники туристичних фірм зацікавились пропозицією і дали ряд слушних порад щодо втілення її в життя.

Вишнівецькі фахівці отримали багато підказок, щодо того, як ще більше заохотити туриста до Вишнівецького палацу.

Загалом представники туристичної галузі вели жваве обговорення, в результаті якого дійшли висновку, що сучасний турист прагне не лише нових знань, а й чогось незвіданого й таємничого, місцевого колориту. Це й треба йому дати.

Про те, що оригінального й неповторного є у Язлівецькому замку, розповів науковий працівник НЗ «ЗТ» Руслан Підставка, а особливості Теребовлянського замку показала екскурсовод Теребовлянського відділу НЗ «ЗТ» Тетяна Думська.

Нові ідеї працівників Заповідника ми зможемо побачити уже під час відкриття у Збаражі туристичного сезону у травні.

 

Ірина СИСКО.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #заики тернопілля, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: