Закордоном знайшли спадкоємця наймістичнішого замку на Тернопільщині

Опубліковано:
28 Червня, 2016 о 21:23

Руїни Червоногородського замку, які розташовані  в урочищі Червоне поруч із селом Нирків Заліщицького району, потребують відновлення та догляду. Розуміючи це, місцева влада шукає шляхи вирішення цієї проблеми.

 



Червоногородський замок має неабиякий потенціал із залучення туристів у Заліщицький район, розповідають чиновники. Підтверджує це статистика. У п’ятницю та під час вихідних руїни історичної споруди відвідують від 1,5  до 3 тис. відпочивальників. Прогнозують, покращена інфраструктура та додаткові послуги на території замку  привернуть увагу ще більшої кількості туристів  і поповнять районну казну, – повідомляє БезТабу.

 

«Ми звернулися з пропозицією врятувати Червоногородський замок, та зіткнулися з проблемами, – зазначає голова Заліщицької РДА Борис Шипітка. –Власником споруд замку є релігійна організація і вона має свідоцтво на право власності. Потім, коли ми вийшли на публічне обговорення про руйнівний стан цього замку, то зіткнулися з наступним – з’явився його спадкоємець. Сьогодні він проживає в одній із іноземних країн і виставляє свої претензії щодо споруд. Законодавчо претендувати на земельні ділянки він не має права».

 

Наразі, зі спадкоємцем Червоногородського замку листуються та ознайомлюються з документацією. Про офіційні перемовини, каже Борис Шипітка, поки що говорити рано.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Південний оазис Тернопільщини: червона земля, містичні вежі та найвищий водоспад України

 

Тому у Заліщицькій районній держадміністрації розробили проектно-кошторисну документацію по Червоногородському замку і планують продати його землі на аукціоні. Сподіваються, покупцями стануть внутрішні інвестори – грошовиті підприємці, які б, придбавши земельні ділянки, власними зусиллями розвинули б там туристичну інфраструктуру. Насамперед, зробили б дорогу, розповідає Борис Шипітка.

 

Продаж земельних ділянок через аукціон – це лише один із варіантів вирішення  проблеми Червоногородського замку. Думають і про інші. Втім, кажуть, ситуація зійшла з «мертвої точки».

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наймістичніше місце України на… Тернопіллі (Фото)

 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що відновленням Червоногородського замку в урочищі Червоному, поблизу села Нирків Заліщицького району, а також костелу св. Станіслава, зацікавилися польські інвестори. Вони готові були вкласти 10 млн. дол. у відновлення замку і храму.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: