За прострочену оплату комуналки тернополяни сплачуватимуть пеню

Опубліковано:
27 Лютого, 2016 о 19:23

Українцям, які практикують невчасну сплату рахунків за комунальні послуги, значно посилять відповідальність, а розмір пені за прострочення комунальних платежів значно зросте. Про це пише akulamedia.

 



За законом №1581-д “Про житлово-комунaльні послуги”, які вже прийняли у першому читанні, пропонується за кожен день прострочки нараховувати пеню в розмірі 0,1 % від суми простроченого платежу. Приміром, якщо не встигнути заплатити до 20 числа 1000 гривень, то, починаючи з 21 числа вам нарахують пеню, розміром, 0, 10 грн. за кожен такий день прострочки. За місяць отримаєте пеню в розмірі 30 грн. Якщо ж не платити і далі, то на пеню в 30 грн. накладуть ще й штраф.

 

ЧИТАЙТК ТАКОЖ: З 1 березня тернополяни за електроенергію платитимуть більше: повна таблиця тарифів

 

Даним законом також передбачено, що розмір пені не може перевищувати розміру самого простроченого платежу. Тобто, якщо ви заборгувати 500 грн, то максимальна пеня у такому випадку також складе 500 грн.

 

Нагадаємо, даний законопроект цього місяця депутати планують розглянути в другому читанні. Однак більшість експертів стверджують, що навіть якщо його і приймуть, то запрацює він не раніше, аніж за рік.

 
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: