За ухиляння від мобілізації – до 5 років ув’язнення

Опубліковано:
12 Лютого, 2015

Сьогодні, 12 лютого, під час засідання у Верховній Раді народні депутати ухвалили закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України», що запроваджує кримінальну відповідальність за ухилення від мобілізації.

 

Відповідну законодавчу ініціативу підтримали 238 нардепів.

 

Відтак, даним законом внесені зміни до ККУ, до якого вводиться нова стаття 336-1, яка передбачає, що ухилення від проходження служби цивільного захисту в особливий період  чи у разі проведення цільової мобілізації карається позбавленням волі на строк від 2 до 5 років.

 

Нагадаємо, як заявляв т. в. о. Тернопільського обласного військового комісара Володимир Катинський в області низька явка призовників. Зросла кількість чоловіків, які оформляють опікунство.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #відповідальність. 5 років, #мобілізація, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #ухиляння
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: