З нагоди 152-річниці від дня народження Соломії Крушельницької в “Подолянах” відбудеться музична імпреза

Опубліковано:
11 Вересня, 2024 о 15:13
модульна виставка
Модульна виставка, присвячена творчості Соломії крушельницької. Фото: Музей Соломії Крушельницької у Львові

14 вересня з нагоди 152-річниці від дня народження Соломії Крушельницької в центральному холі ТРЦ Подоляни відбудеться музична імпреза “Осяяні талантом Соломії” за участю викладачів та студентів Тернопільського мистецького фахового коледжу ім.Соломії Крушельницької.

Захід пройде в рамках експозиції в Тернополі подорожуючої виставки «Ґранд-тур. Соломія Крушельницька: українська примадонна світових сцен». Студенти, викладачі та всі гості дійства матимуть можливість оглянути унікальний виставковий проект. Аби розповісти про тріумф українки на оперній сцені, виставку спеціально створили минулого року, за підтримки Українського культурного фонду, для іноземної аудиторії оперного Фестивалю Пуччіні в Італії.



Зараз її вперше показують в Україні: за підтримки Фундації ЗМІН  було виготовлено україномовний варіант виставки, що презентуватиметься впродовж серпня–жовтня 2024 року в Тернополі та Львові — містах, пов’язаних із життєвим шляхом співачки.

осяяні талантом соломії термінал 2024

Реалізацію виставки здійснили команда львівського Музичного-меморіального музею Соломії Крушельницької  та український медіахудожник Сергій Петлюк.

Проєкт висвітлює життєвий і творчий шлях славетної української сопрано: її походження й освіту, оперні тріумфи на багатьох сценах чотирьох континентів, співпрацю з видатними композиторами, концертні турне та зв’язок із Батьківщиною, який славетна співачка завжди підтримувала.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #імпреза, #Подоляни, #соломія крушельницька, #тетяна чубак, #ТРЦ, #ТРЦ Подоляни
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: