З 17 липня ТЦК почнуть масово розсилати повістки і перевіряти документи на вулицях

Опубліковано:
12 Липня, 2024 о 22:20
З 17 липня ТЦК почнуть масово розсилати повістки і перевіряти документи на вулицях
ТЦК роздає повістки. Фото ілюстративне з мережі інтернет

За словами адвокатки Дар’ї Тарасенко, вже наступного тижня може початися масове розсилання повісток “Укрпоштою”. І навіть якщо військовозобов’язаний не отримає повістку фізично або відмовиться її отримати, то юридично вона все одно вважатиметься врученою.

Уже з 17 липня працівники ТЦК можуть почати надсилати повістки поштою. Також активізується процес перевірки документів на вулиці. Про це розповіла адвокатка Дар’я Тарасенко в коментарі “Еспресо“.



“Ми знали, що з 17 липня у ТЦК буде можливість і право повістки надсилати поштою. Питання було тільки в тому, куди саме направляти повістки. Тому й було запроваджено цю процедуру з уточнення даних, щоб була інформація про фактичне місце проживання призовника або військовозобов’язаного”, — пояснила Тарасенко.

За її словами, формування повісток через реєстр та їхнє роздрукування є зменшенням навантаження для працівників ТЦК. Однак це ніяк не впливає на процедуру направлення та отримання повісток особам, які стоять на військовому обліку.

Тарасенко зазначила, навіть якщо військовозобов’язаний не отримав повістку фізично або відмовився її отримати, то юридично вона все одно вважатиметься врученою. При цьому жодного рішення щодо електронних повісток поки що немає.

Польща не збиватиме російські ракети над Україною без згоди НАТО

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: enovosty
Теги: #повістки, #ТЦК
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Як війна вплинула на якість освіти?
22:17, 13 Серпня, 2024

Тривожність дітей зросла втричі: як війна вплинула на якість освіти

ТОП новини тернопільщини: