З 1 січня в Росії будуть заблоковані всі iPhone і iPad

Опубліковано:
11 Листопада, 2014 о 06:21

Замість американських   девайсів росіянам  пропонують купувати «російські» YotaPhone 2, вироблені в Китаї.

Російські власники планшетів iPad і телефонів iPhone всіх поколінь ризикують вже 1 січня 2015 року отримати замість своїх пристроїв даремні цеглини. На корпорацію Apple в даний час  здійснюється  серйозний, хоча і негласний тиск американського уряду, що висуває вимоги щодо приєднання до санкцій проти Росії. Про це самі представники компанії неофіційно розповіли журналістам в кулуарах недавньої технічної конференції в Каліфорнії, організованої виданням The Wall Street Journal, повідомляє maxpark.com, передають Патріоти України.



 

У разі, якщо американському уряду вдасться змусити корпорацію Apple приєднатися до санкцій, буде застосоване так зване дистанційне блокування всіх девайсів за ознакою їх місця розташування: операційна система iOS спочатку передбачала повний контроль проданих пристроїв на відстані. З юридичної точки зору тут все чисто: при активації будь-якого iPhone або iPad кожен користувач змушений прийняти ліцензійну угоду, в якій прямо обумовлено, що компанія Apple не несе ніякої відповідальності за некоректну роботу або відмову роботи програмного забезпечення, а подати позов в суд користувач може лише у разі несправності “заліза”.

Єдине, що поки може перешкодити перетворенню всіх iPhone і iPad на території Росії в “цеглини” – це категоричне небажання самої компанії Apple йти назустріч вимогам “великих дядьків з Вашингтона”. Представники компанії зізналися журналістам, що вважають Росію перспективним і прибутковим ринком збуту, і втрачати своїх покупців на її території абсолютно не бажають. З іншого боку, Apple працює в американській юрисдикції, і в разі отримання прямого урядового вказівки буде зобов’язана підкоритися.

Втім, як повідомляє спеціалізований американський ресурс Phonearena.com, тиск уряду у Вашингтоні – далеко не єдина і навіть не найвірогідніша причина, по якій iPhone і iPad назавжди припинять з 1 січня працювати в Росії. Головна небезпека для їх користувачів криється зовсім не на Капіталійскомупагорбі, а на московському Охотному ряду: не так давно депутати російської Держдуми прийняли закон “Про зберігання персональних даних”, згідно з яким логіни, паролі, ПІБ, адреса і номери телефонів громадян Росії в обов’язковому порядку повинні зберігатися лише на серверах, фізично розташованих на території самої Росії.

Особливістю iOS є те, що ці дані вона зберігає в сервісі iCloud, сервери якого фізично розташовуються в США. Переносити їх в Росію Apple, зрозуміло, не збирається. Це в корені суперечить самим духу і букві нового російського закону, і, якщо депутати в останню мить не передумають, то сумно знаменитий “Роскомнадзор” буде просто зобов’язаний автоматично заблокувати доступ до всіх сервісів Apple з російської території.

Нарешті, третьою причиною, що робить сумний результат історії для російських “яблучників” найбільш імовірним, є російська гомофобія: кількість ненависників iPhone і iPad на території цієї країни різко збільшилася після того, як глава Apple Тім Кук публічно зізнався у своїй нетрадиційній сексуальній орієнтації. В Санкт-Петербурзі навіть демонтували пам’ятник засновнику компанії Стіву Джобсу, незважаючи на те, що він, на відміну від свого наступника Тіма Кука, був зразковим сім’янином і батьком кількох дітей.

Все це в сукупності, звичайно, не додає оптимізму власникам техніки Apple на російських просторах. Втім, у них є і “патріотична” альтернатива: масово купувати YotaPhone 2 нібито російського виробництва – такі ж, як президент країни Володимир Путін нещодавно подарував главі Китаю Сі Цзінпін. Іронія ситуації полягає в тому, що, як і iPhone, “російський” YotaPhone 2 повністю виробляється в Китаї.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: