Юні тернопільські футболісти – срібні призери "Прикарпатського Різдва"

Опубліковано:
20 Січня, 2016 о 18:45

В Івано-Франківську завершився п’ятий традиційний турнір з міні-футболу серед дитячо-юнацьких команд «Прикарпатське Різдво». Цього року, як і в попередні, команди змагались між собою в чотирьох вікових категоріях: U-9, U-10, U-11, U-12.  У турнірі взяла участь рекордна кількість команд – 56 (гравці 2004, 2005, 2006 та 2007 років народження),  що представляли футбольні клуби та школи  із десяти областей України, зокрема, Львівщини, Одещини, Київщини, Тернопільщини, Хмельниччини, Буковини, Волині, Івано-Франківщини та міста Києва. Найбільше було представників зі Львова – 20 команд та Івано-Франківська – 16.

 



Серед спортсменів 2007 року народження виступали і тернополяни –  вихованці КЗ ДЮСШ з футболу і інших ігрових видів спорту. В своїй групі наші футболісти обіграли «Юніор» (м. Івано-Франківськ) з рахунком 5:2, ДЮСШ, м.Долина (6:1), ДЮФК «Галичина», м.Львів (6:0), ФК «Юність», м.Одеса (8:0) і з першого місця потрапили до півфіналу.

 

У півфіналі тернопільські футболісти зустрічалися з CДЮСШОР «Прикарпаття» і перемогли у цій грі з рахунком 5:2. У фіналі їм довелося змагатися з місцевою командою «Юніор». Основний час завершився з рахунком 1:1, однак у серії післяматчевих пенальті фортуна посміхнулася господарям. Відтак, така команда ДЮСШ з футболу і інших ігрових видів спорту була нагороджена грамотою і кубком, а усі гравці – медалями за друге місце в турнірі. Також тернополянин Олександр Сорока став кращим гравцем змагань. Готували команду тренери-викладачі Роман Курдупель та Володимир Джуглей.

 

Додамо, що у віковій категорії U-9 (2007 р.н.) участь у змаганнях також брала команда з Бучача.

 

Організаторами заходу виступили ДЮФК «Юніор» (Івано-Франківськ), управління в справах сім’ї, молоді та спорту Івано-Франківської ОДА та Івано-Франківський міський комітет фізкультури та спорту за підтримки міського голови Руслана Марцинківа.

 

Нагадаємо, що вперше дитячий футбольний турнір «Прикарпатське Різдво» відбувся в 2012 році. В дебютних змаганнях  взяли участь дитячо-юнацькі команди Києва («Динамо», «Арсенал», ЦСКА), «Металіст» Харків, «Таврія» Сімферополь, «Волинь» Луцьк, «Карпати» Львів та низка команд із Івано-Франківщини. Першими переможцями турніру у віковій групі 2002 р.н. стали волиняни, які у фіналі перемогли «канонірів» із Києва – 4:0. В матчі за третє місце «Юніор» І поступився «карпатівцям» із Брошнева-Осади. У старшій віковій групі переможцями стали юні футболісти львівських «Карпат», які у фіналі впевнено здолали  харківський «Металіст» – 3:0. Третє місце вибороли юнаки «Юніора І», що були сильніші за однолітків із сімферопольської «Таврії» – 4:1.

 

В 2013 році, у віковій категорії 2000 р.н. переможцями стали юні футболісти «Юніора І», які у фіналі перемогли однолітків із львівських «Карпат» – 1:0. Третіми стали юнаки житомирського «Полісся», що здолали однолітків із «Буковини» – 1:0. Серед команд 2002 р.н. перемогу святкувала команда «Фортеця» із Кам’янець-Подільського. Друге місце виборов «Юніор», третє – «Спортовець» із Польщі.

 

В 2014 році в турнірі теж взяло участь велика кількість команд – 51. Серед команд 2000 р.н. перемогу святкували юні футболісти «Юніора І», які здолали у фіналі земляків із СДЮСШОР «Прикарпаття» – 2:0. Команда «Фенікс» із Житомира була сильніша серед команд 2002 р.н., а команда НФК «Ураган» святкувала перемогу серед команд 2004 р.н. Серед наймолодших, вікова категорія 2005 р.н., Кубок турніру поїхав у Маріуполь, разом із юними футболістами «Іллічівця».

 

В четвертому турнірі, який відбувся минулого року, переможцями «Прикарпатського Різдва» стали: «Карпати» Львів (2002 р.н); ФК «Львів» (2004 р.н.); «Карпати» ІІ Львів (2005 р.н.); ДЮФК «НІКА-05» Івано-Франківськ (2006 р.н.).

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: