Юна художниця з Мелітополя в Тернополі малює заради перемоги

Опубліковано:
21 Липня, 2024 о 14:02
Мілана Богоявленська продає свої картини
Мілана Богоявленська продає свої картини, фото Суспільне Тернопіль

У Тернополі 9-річна Мілана Богоявленська, переселенка з Мелітополя, продає власні картини, щоб зібрати кошти на бронековдри для українських військових. Про це пише Суспільне Тернопіль.

картини
Картини Мілани. Фото Суспільне Тернопіль

Юна художниця з благородною місією

Мілана Богоявленська, 9-річна школярка, разом з мамою переїхала до Тернополя з окупованого Мелітополя майже два роки тому. Зараз дівчинка малює картини у різних техніках та продає їх у центрі міста, збираючи кошти на бронековдри для 79-ї бригади, в якій воює друг їхньої сім’ї.



“ЗСУ нам допомагає, а ми їм маємо. Дорослі можуть донатити або, наприклад, купувати картини чи браслети у когось. І тоді перемога буде швидше”, – пояснює свою мотивацію Мілана.

Дівчинка продає свої роботи за принципом донату на армію і вже має успіхи:

“Я приходжу в центр, коли в мене є час. Йду з мамою, з бабусею, інколи — з тіткою, коли вона приїжджає. Я уже продала дві картини”.

картини за донат
Картини Мілани. Фото Суспільне Тернопіль

Від хобі до благодійності

Мілана розповідає, що малювання – це її хобі, яке допомагає їй заспокоїтися. Вона займається в Центрі дитячої творчості у Денисюк Людмили Петрівни, вдосконалюючи свої навички.

Мама Мілани, Олена Богоявленська, підтримує ініціативу доньки:

“У доньки виникло бажання підтримати військових фінансово за допомогою своїх картин і тепер вона збирає донати. Збираємо на бронековдру для 79 бригади. Раніше уже збирали кошти і ці бронековдри рятували життя хлопцям”.

Мета родини – зібрати 40 тисяч гривень, що є вартістю однієї бронековдри. Для збору коштів також відкрито банківський рахунок.

Олена та Мілана Богоявленські. Фото: Олена Богоявленська
Олена та Мілана Богоявленські. Фото: Олена Богоявленська

Нове життя на новому місці

Олена Богоявленська, мама Мілани, раніше була тренеркою з карате в Мелітополі. У рідному місті в неї залишився будинок і тренувальний центр.

“У мене був клуб, в нас було приблизно 200 спортсменів, працювали 4 тренери. На жаль, головне, що втрачено — це команда. Тому, що ми виховували команду. Це хлопці віком від шести років. Навіть не будівлі шкода, а втрачений час”, – ділиться Олена.

У Тернополі родині довелося починати життя заново. Незважаючи на труднощі, Олена залишається оптимістичною:

“Наскільки б не була важка ситуація на фронті, якщо всі зберуться докупи, якщо українці долучаться до донатів, якщо вони зрозуміють, що мають всі працювати для однієї мети, тоді й буде перемога”.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Кошти для ЗСУ, #переселенка, #художниця
Коментарі





Інтерв'ю
Інтерв'ю з випускницею ТНПУ Христиною Луцик
19:13, 7 Жовтня, 2024

Христина Луцик: кожен день — це боротьба за життя. Інтерв’ю з випускницею ТНПУ

ТОП новини тернопільщини: