Юля Сенюта з Борщівщини придумала, як захистити БТРи від снарядів

Опубліковано:
17 Квітня, 2015 о 07:03

Як захистити легку і важку бронетехніку від пошкоджень, придумала школярка з Тернопільщини 15-річна Юлія Сенюта. Дівчина розробила бронезахисний елемент, який складається з двох шарів – гумового і сталевого. Цей засіб здатен захищати техніку від кумулятивних і підкаліберних снарядів.

 



Свій винахід Юля нещодавно презентувала в Києві в Національному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді, де в рамках Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт слухачі Малої академії наук представили свої винаходи для зони АТО.

Юля Сенюта – мешканка села Кривче Борщівського району, навчається у дев’ятому класі, а також вже другий рік є слухачем Малої академії наук у Борщеві. Зокрема, дівчина відвідує відділення технічних наук, секцію авіа- та ракетобудування, машинобудування та робототехніки.

 

– Я розробила накладний бронезахисний елемент для захисту, який складається з шару гуми та багатошарової композитної броні, – каже Юлія. – Вона має 50 шарів.

 

Ціна такого захисного елемента – 300-1000 грн, додає дівчина. Винахід простий у виготовленні і його можна масово запускати у виробництво.

– Наразі я шукаю спонсорів для проведення експериментів, а також працюватиму над вдосконаленням та модернізацією винаходу, щоб він підходив для бронетранспортерів та протитанкових машин, – каже співрозмовниця. – Адже приміром для БТР потрібно 2 тонни захисного елементу – це завелика вага, потрібно легшу.

 

А Юля додає, що дуже переймається подіями в АТО і хоче зробити щось корисне для бійців.

– В зоні АТО 9 місяців воював мій дядько, який пішов служити добровольцем, – розповідає дівчина. – Він воював в Щасті, а потім брав участь у обороні Донецького аеропорту. Дядько був водієм бронетсранспортера, в який влучив снаряд. Дядько дивом залишився живим! Зараз від лікується від поранень.

 

До слова, своє майбутнє Юля хоче пов’язати з інженерією. Дівчина планує вступити в Київський технічний університет. Втім, вона сподівається, що у цей час вже не треба буде придумувати подібних винаходів, адже війна закінчиться.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #броня, #БТР, #винахід, #захист, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #юля сенюта
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: