Яка фракція в міськраді отримає "золоту" акцію на створення більшості?

Опубліковано:
2 Листопада, 2015 о 07:53

В Сергія Надала немає більшості. Це розуміє і він, і свободівці, і решта депутатів. Але мер не полишає надії сформувати таку більшість під себе – надто вже комфортно йому почувалося при наявності понад як 50% вірних та дисциплінованих штиків, які слухняно голосували за всі “законні” рішення.

І робота в цьому напрямку кипить вже 5 день. Пропонуємо власний аналіз, як можуть розприділитися сили в міській раді нового скликання.



Хто з мером?

Свободівці формально повинні підтримувати Сергія Надала. По-перше, йому так і не вдалося дистанціюватися від партії, а по-друге, для партії своїм рейтингом Надал зробив більше, ніж побратими для нього. Тому формально Надал вимагатиме слухняності у депутатів-свободівців. Хоча антинадалівські тенденції в середовищі посилилися. Це може показати вже перше голосування і тоді більшість може отримати неочікувані обриси.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пастух, Заставний, Юрик та Побер – всі сприяли перемозі Надала?

Підсилити Надала зможуть радикали. Люди, які від партії Ляшка пройшли в міську раду, не налаштовані на конфлікти і тому “ляжуть” під владу в будь-якому випадку. Питання лише в домовленостях та ціні.

Крім того, “Народний контроль” також може опинитися в промерській компанії. Бліхар зацікавлений в розвитку бізнесу, а регулярне та стабільне бюджетне замовлення на євровікна – ціна, за яку легко можна переконати тих пару людей, що стали від “Народного контролю” депутатами.

Опозиція чи позиція?

Ті, хто ніколи не піде на поклон до Надала, мають на те свої причини. “Самопоміч”, дякуючи надалівським технологам, не зможе пробачити всього бруду, який вилився на них під час передвибрчої кампанії. Зрештою, як і Ландяк, який дізнався про себе багато нового. І одних і других це, очевидно, зачепило за живе, і тому бачити в Надалові ще очільника більшості вони точно не захочуть.

Інша історія з “Батьківщиною”. Двоє її представників активно співпрацювали з міським головою в попередньому скликанні, але саме їх Деревляний назвав “розкольниками”, коли безпосередньо перед виборами у 2010 році в Тернополі зявилися два БЮТи. Співпрацюючи з Сандієм та Кириком, Надал фактично погоджувався з тим, що вони є легітимними представниками БЮТу, що явно не подобалося Деревляному.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що сказав міський голова тернополянам після виборів? (Відео)

Якщо збережуться до першої сесії саме такі “розклади”, то ні люди, які підтримують Надала, ні його відверті опоненти математично не можуть отримати більшості – стабільно необхідних 22 голоси.

Золоту акцію отримала фракція “Блоку Петра Порошенка “Солідарність” і при вмілому її використанні, саме ця політична сила змогла би отримати найбільший зиск від результатів виборів, як для себе особисто, так і для партії вцілому.

Але для цього фракція президентської партії повинна показати, що вона монолітна (зважаючи на людей, які від БПП стали депутатами, це буде зробити вкрай важко). А по-друге, вони повинні грати дуже тонко, а це може в них не вийти, у звязку з браком досвіду. Надал обєктивно є сильнішим гравцем в домовленостях, та і купити, в разі потреби, Надал має чим.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: