Як в поліклініці на вул. Гоголя знущаються над хворими дітьми

Опубліковано:
24 Вересня, 2016 о 07:43

У міській дитячій поліклініці щодня довжелезні черги. Батьки годинами просиджують там із немовлятами та школярами із переломами. Лікарі розводять руками, – пише “20 хвилин”.

 



Батьки вже неодноразово скаржились на цю ситуацію, однак в поліклініці кажуть, що ця проблема – сезонна.

 

Тернополяни нарікають, що годинами проводять у черзі до ортопеда в міській поліклініці на Гоголя. Ускладнює ситуацію й те, що пропускають немовлят, через що самі в черзі стоять ще довше.

На цю проблему поскаржилась тернополянка Іванна. Жінка не змогла втрапити до лікаря в міській дитячій поліклініці.

 

– Я з малим потрапити до ортопеда так і не змогла, пішла в приватну клініку. Черги починаються за 2-3 години до прийому і не всі встигають зайти. Але ж, люди добрі, це діти!!! Вони бідненькі різного віку сидять в гіпсах по 4-5 годин. А ходити на консультацію потрібно щодва тижні. Батьки відпрошуються з роботи, діти мордуються, а на реєстрації говорять: то не до нас питання – йдіть до завідувача. Знайдіть мені того завідувача і хай попробує зі мною попасти до свого ортопеда і вистояти з моєю дитиною 4 години в черзі! Дістали!!!! – скаржиться жінка.

 

Журналіст перевірила, чи справді ситуація така, як описує жінка. І справді, в понеділок, 19 вересня, близько 10.00 ранку в поліклініці біля кабінету ортопеда людська черга розтягнулася майже на увесь коридор. З немовлятами і школярами. Примітно, але в кабінеті до ортопеда на другому поверсі було лише троє людей.

 

– Я тут із донькою вже вдруге, – розповідає тернополянка Галина, яка чекає під кабінетом №28. – Минулого разу, рік тому, була та ж ситуація. Зараз донька в гіпсі – пошкодила руку. То чекаємо в черзі, а що робити? Не скажу, що аж так дуже багато людей, але трохи почекати доведеться, бо ми поки шості. Жінки, які чекають у черзі кажуть, що дотримуються умовної етики: пропускають поза чергою мам із немовлятами, бо самі знають, як важко із настільки крихітною дитинкою. – Невже не можна зробити для немовлят прийом в окремому кабінеті? Це одразу ж змінило би ситуацію. Можливо, не кардинально зменшились би черги, але й тим мамам було би легше, та й ми менше б нервувалися, – каже тернополянка Тетяна.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виставка «Теплі акорди»: фантастичне валяння вовни від Тетяни Охрицької

 

Заступник головного лікаря з поліклінічної роботи міської дитячої поліклініки Володимир Кучма запевняє, що наразі великих черг до ортопеда немає.

 

– Великі черги, бо багато дітей з травмами, – пояснює Володимир Кучма. – На сьогодні працює чотири лікарі-ортопеди, які працюють від 8 ранку до 20 вечора, і цього достатньо. Так, минулого тижня були проблеми з чергами, бо один лікар був на лікарняному, і ще один на військових зборах. Але наразі проблем з чергами немає. Щодо немовлят, в нас є окремий прийом для профогляду, і окремий для хворих дітей. В третьому прийомі немає можливості та потреби. Поза чергою йдуть діти-інваліди, сироти, позбавлені батьківського піклування, немовлята. Але, якщо прийде четверо немовлят, то потрібно розуміти, що дитина з травмою не може чекати безкінечно. В таких випадках батьки повинні пропускати через одного.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: