Через тиждень – 9 та 10 листопада вулицями міста потечуть ріки води – у Тернополі проведуть традиційне промивання водопровідних мереж. Вода, яка тектиме на вулиці міста містить хлор та осад від якого очищають водопровідні мережі, пояснюють у КП “Тернопільводоканал”.

Тернополян цікавить яким способом чистять водопровідні мережі.



 

– Може хтось прояснить, що означає “промивка”, – пише читач на сайт “20 хвилин”. – Заганяють в труби воду з розчином який роз’їдає іржу, бруд в трубах, а десь за Березовицею відкривають кран і весь той бруд стікає у відстійники? Яким чином це відбувається? Нас застерігають, що у воді збільшиться кількість хлору і це наводить на думку, що з допомогою хлору відбувається дезінфекція. А як чистка?

 

Директор КП “Тернопільводоканал” Володимир Кузьма пояснив яким чином промивають водопровідні мережі. Увесь процес починається з миття резервуарів чистої води. Цю процедуру працівники виконали протягом попередніх місяців. А протягом цих двох днів – 9 та 10 листопада працівники “Водоканалу” з водопровідних мереж мають випустити воду з якою витече частина осаду. 

 

– Випускають цю воду за допомогою пожежних гідрантів, – продовжує співрозмовник. – Після цього етапу у резервуари з водою наливають підвищену дозу хлору. Ця вода з підвищеним вмістом хлору потрапляє у систему і таким чином відбувається дезінфекція мережі. Наступний етап промивки – повторно через гідранти випускаємо цю воду з хлором. 

 

Володимир Кузьма пояснює, що вода, яку проганяють водопровідною мережею 
протягом усіх цих етапів для людей ніякої загрози не становить, проте використовувати її, особливо для приготування їжі – не варто.

 

– Після очистки водопровідних мереж вода і справді має підвищений вміст хлору, але це не настільки велика кількість, як люди собі уявляють, – додає директор. – Якщо ця вода потрапить у організм людини, то звісно, що вона відчує вміст хлору, але як такої загрози для здоров’я немає. Проте ми не рекомендуємо вживати цю воду. 

 

У “Тернопільводоканалі” радять тернополянам після завершення очистки водопровідних мереж не поспішати відкручувати крани відразу, як тільки з’явиться вода. Адже вона ще певний час не буде придатною для споживання, тому краще потерпіти до 11 листопада, кажуть на підприємстві. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: