На Тернопільщині посадовці привласнювали кошти, що були призначені для закупівлі засобів реабілітації для бійців АТО. Злочинну схему викрили працівники СБУ та фіскальної служби.

 



Виконуючи угоди, заключні із органами соцзахисту щодо забезпечення протезами і візками інвалідів, в тому числі й дітей-інвалідів та учасників АТО, працівники приватного підприємства штучно завищували ціни засобів реабілітації, перевищуючи визначений договорами ліміт рентабельності.

 

Тобто, якщо за умовами контрактів, засоби реабілітації мали купляти за цінами, сформованими з  урахуванням собівартості продукції та нормативу рентабельності не більше ніж 18 %, то через фінансові афери, ціни штучно збільшували утричі. Свої «доходи» посадовці перераховували підконтрольним приватним підприємцям, щоб легалізувати гроші і уникнути оподаткування.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Тернопільщині викрито посадовців міськради, через яких незаконно використовувалися земля

 

На підприємстві правоохоронці вилучили 350 тисяч гривень готівки та документи бухгалтерського і податкового обліків, комп’ютерну техніку та електронні носії даних. Відкрито кримінальну справу за ч. 1 ст. 209 (легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом) та ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) ККУ.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: