намет
В наметі.

Якщо ви вирішили відправитися в мандрівку і плануєте зупинитися просто неба, вам потрібно подбати про намет, а також про тент для намету, щоб забезпечити комфортний відпочинок. Якщо у вас є і намет, і тент, наступним важливим кроком буде вибір правильного місця для таборування, адже це запорука ідеального перебування на природі.

Якщо ви новачок у цій справі, ось кілька наших підказок, які допоможуть обрати найкраще місце для встановлення намету. А якщо ви у пошуках спорядження, усе необхідне можна знайти на Alp.



Ділянка

Вибираючи місце для встановлення намету, завжди враховуйте рівність землі. Якщо місцевість нерівна, можливо, вам буде складно правильно встановити намет, що може призвести до проблем під час сну, особливо якщо ваш намет має легку м’яку підлогу.

Ґрунт

Існує два типи ґрунту: твердий і м’який. Шукаючи місце для розміщення намету, слід враховувати тип землі. В ідеалі, місце не повинно бути занадто твердим або занадто м’яким, усе має бути збалансованим. Ви не хочете ставити намет на пухкому ґрунті, який під час сильної зливи може розмитися, що може пошкодити ваш намет. Також не варто ставити намет на кам’янистому місці.

Відстань

Якщо ви розпалюєте багаття, подбайте про те, щоб ваш намет був на безпечній відстані. Залежно від погодних умов, можливо, вам захочеться встановити намет ближче до вогнища, щоб отримати трохи тепла. Однак це не рекомендується. Пам’ятайте, що вітер може рознести вугілля, що може спричинити пожежу.

Місце

Один із найважливіших факторів при виборі місця для намету – це те, чи будете ви захищені від стихії. Наприклад, якщо ви перебуваєте в місцевості з сильними вітрами, слід знайти місце, захищене від вітру. Те ж саме стосується низьких температур. Якщо ви таборуєте в надзвичайно холодному середовищі, потрібно знайти місце, захищене від холоду. Це означає, що вам варто шукати місце в долині або в інших низинних районах.

Якщо ви збираєтесь у табір у літні місяці, знайдіть місце, яке забезпечить тінь. Намет, встановлений під деревами, допоможе вам у цьому.

Як правильно розмістити намет

Перед встановленням намету приберіть місце: заздалегідь очистіть його від каміння, гілок та інших предметів. Почніть з того, що розмістіть намет на землі та прив’яжіть його за допомогою кріпильних мотузок до дерев, стовпів або каменів, щоб добре розтягнути намет. Коли все буде організовано, забийте кілки в кільця або стрічки на кінцях намету.

Пропустіть прути через кільця намету, підніміть намет і повертайте його, доки вхідні двері не будуть спрямовані в потрібний бік. Закріпіть намет, вставивши кілки в землю. Зазвичай хвіст намету розміщують у напрямку вітру.

Час доби також дуже важливий. Переконайтеся, що ви знаєте, о котрій годині заходить сонце, щоб встигнути дістатися до кемпінгу до того, як стемніє, залишаючи достатньо часу для встановлення намету. Встановлення намету в темряві або при світлі ліхтаря буде значно складнішим і може зайняти більше часу.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #мандри, #намет, #туризм/
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: