Як «Тернопільміськгаз» забезпечить опалення в умовах війни: підготовка

Опубліковано:
15 Серпня, 2024 о 20:10
Як «Тернопільміськгаз» забезпечить опалення в умовах війни: підготовка
Фото "Тернопільміськгаз"

З настанням осінньо-зимового періоду суттєво зростає попит на енергоресурси, що вимагає від ПрАТ «Тернопільміськгаз» максимальної готовності як у технічному, так і в організаційному аспектах.

Мета підготовки — забезпечити безперебійне та безпечне газопостачання в осінньо-зимовий період в умовах воєнного стану.



Основні заходи, що проводить ПрАТ «Тернопільміськгаз»:

  1. Проведення планових ремонтів газопроводів, ліквідація аварійних витоків газу та заміна аварійного обладнання, що забезпечить стабільну роботу системи та мінімізує ризик аварійних ситуацій  у складних погодних умовах та в період воєнного стану.
  2. Профілактичні огляди та ретельна перевірка всіх газових колодязів, відключаючих пристроїв та газорегуляторних пунктів (ГРП, ШГРП) зі створенням резервного газового обладнання.
  3. Проведення технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання у багатоквартирних житлових будинках, затвердженого наказом Міністерства енергетики України від 29.09.2023 р. №292. До опалювального осінньо-зимового періоду, ПрАТ «Тернопільміськгаз» проводить обстеження 585 багатоквартирних будинків (1953рр. – 76рр.), які затверджені графіком станом на 2024 р.:
  • обстеження приладовим методом та ліквідація виявлених витоків газу;
  • перевірка на герметичність з’єднань газопроводів;
  • технічне обслуговування запірних пристроїв;
  • очищення газопроводів від бруду, мастил та корозії;
  • перевірка наявність тяги в димових та вентиляційних каналах.

Головам ОСББ та балансоутримувачам надається попередження стосовно фарбування газопроводів, а також балансоутримувачі мають своєчасно перевіряти стан, а за потреби проводити ремонт димових і вентиляційних каналів, та надавати Акти виконаних робіт в ПрАТ «Тернопільміськгаз».

1.  Щорічно до опалювального періоду виконується включення комунально-побутових об’єктів (котельні, паливні) за наявності пакету документів, а саме:

  • відношення на включення газу з оплатою;
  • наказ на відповідального, копія посвідчення;
  • акт на димові та вентиляційні канали.

2. Проведення роз’яснювальної роботи серед населення, зокрема, інформування про правила безпечного користування газом у побуті, а також інформування щодо способів швидкого інформування про можливі аварійні ситуації.

3. Співпраця з місцевими органами влади та іншими комунальними службами для координації дій у разі надзвичайних ситуацій.

Забезпечити надійне газопостачання та безпеку споживачів в осінньо-зимовий період є одним із пріоритетних завдань для ПрАТ «Тернопільміськгаз». Завдяки ретельній підготовці, модернізації обладнання та професійній підготовці персоналу, підприємство готове до викликів зимового сезону.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #“Тернопільміськгаз”
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: